utorak, 6. rujna 2011.

Mini kuglofi od skute

Dragi moji evo i mene nazad sa godišnjeg. Apstinirala sam od bloga i općenito od kompjutera. Uživala sam u moru i suncu sa hrpom knjiga pod rukom. O vrućinama na kontinentu krajem osmog mjeseca Vam ne moram ni pričati, pretpostavljam da ste ih i sami osjetili.
Nisam kuhala skora pa ništa, cijeli mjesec sam napravila samo rođendansku tortu za sestru. Obzirom da nisam kuhala imala sam vremena posložiti moju sada već pozamašnu kolekciju knjiga i časopisa. Pospremajući naišla sam na Repete i nisam mogla odoljeti da ne isprobam Jasenkin recept. Ovi kuglofići su idealan recept za ove ljetne dane. Istina morate upaliti pećnicu ali jako su brzo gotovi ali stvarno nije nikakav problem.
Nadam se da ste svi dobro a tokom tjedna ću svakako pogledati što ste sve fino skuhali prošli mjesec.

RECEPT:


Sastojci:

110 g brašna
20 g gustina
1 žličica pecilnog praška
prstohvat soli
85 g maslaca
250 g skute ili ricotte
150 g šećera
2 jaja
nekoliko kapi ekstrakta vanilije
sok pola limuna
šećer u prahu za posip
svježe voće po želji za posluživanje

Prosijati brašno sa pecilnim praškom i gustinom. Dodajte sol. Skutu pjenasto izmiksati sa maslacem i šećerom. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte aromu vanilije i limunov sok. U smjesu sa skutom polako umiješajte smjesu sa brašnom. Smjesu rasporedite u prethodno namašćene male kalupe za kuglof. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 C 15 minuta a nakon toga smanjite temperaturu na 150 C i nastavite peći kuglofe još 15 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju. Pečene kuglofe prvo malo ohladite u kalupima a zatim ih izvadite iz kalupa te ohladite do kraja. Prije posluživanja posipajte ih šećerom u prahu a uz njih ponudite svježe sezonsko voće.
Ja sam se odlučila za ribizl jer su kuglofi relativno slatki pa uz njih fino paše kiselkasto voće.




Verzija za ispis


Broj komentara: 7:

  1. Meni je recept već označen za isprobavanje, a i tvoj komentar je još jedan razlog za isprobavanje. Krasno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  2. a slaatko! :))
    drago mi je da si opet tu ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlican kuglof.Ja ga ponekad pravim nedeljom jer ga moja mama jako voli.Sigurno je sa kislkastim vocem kao dopunom jos bolji;))

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni je drago da sam se vratila ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Da baš je dobro se malkice odmaknuti i uživati u životu a kuglofići su super.

    OdgovoriIzbriši
  6. aaaa, kakao mi je ovo promaklo???? Preslatki su i bas mi je drago da si ihprobala i da ti se svidjaju, mi smo se odusevili sa njima:)

    OdgovoriIzbriši