petak, 10. lipnja 2011.

Pita od jagoda

Sada sa vremenskim odmakom od dva dana mogu reći da sam se izvrsno na koncertu Bon Jovi-a  u Maksimiru. Ja sam tip osobe kojoj treba dan dva da mi se slegnu dojmovi i da si sve posložim u glavi.
Bon Jovi je stvarno bio dobar. Odlična svirka, čovjek pun energije ma čista uživancija. Stvarno je lijepo vidjeti ljude da u uživaju u onome što rade. Čovjek se i stvarno dobro drži. Sa „pet banki“ na leđima stvarno dobro izgleda. Da se razumijemo vidi se da više nije balavac ali ima energije više nego neki mlađi od njega. I ja bih voljela „ostariti“ sa toliko energije. Na stadion neću trošiti riječi jer je zaista ruglo a ne maksimirska ljepotica. Uopće mi nije jasno otkuda taj izraz, očito ga je osmislio neki slijepac.
Fascinirana sam i točnošću početka koncerta. Kako može jedna zvijezda kao Bon Jovi započeti koncert na vrijeme a kojekakve Lane, Ivane i kako se već zovu domaće zvjezdice kasne po sat vremena?!
Recept je za pitu od jagoda, koja je kao i Bon Jovi, starija (recept iz umrljane bilježnice kojem se stalno vraćamo) ali nas nikada ne prestaje oduševljavati.

Tijesto:

150 g maslaca
4 žumanjka
70 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo

Nadjev:

500 g jagoda

Premaz:

4 bjelanjka
200 g šećera


Umijesiti tijesto od svih navedenih sastojaka. Tijesto omotati prozirnom folijom i staviti u hladnjak na pola sata. Tijesto razvaljati i položiti ga u prethodno namašćen okrugli kalup za pitu. Tijesto peći „na slijepo“ na temperaturi od 180 C 30-ak minuta. Ohladiti.
Jagode oprati i prerezati ih na polovice. Rasporediti ih po prethodno ispečenom tijestu.
Od bjelanjaka i šećera istući čvrsti snijeg. Snijeg staviti u dresir vrećicu i ukrasno naštrcati po jagodama. Kolač staviti u pećnicu na 130 C i peći još 1 sat.
Ohladiti prije posluživanja.
   



Broj komentara: 10:

  1. izgleda divno. Jos jedan recept sa jagodama koji cu sigurno probati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bila sam na njegovom koncertu u Aucklandu i meni se dopao;)Kao sto mi se naravno dopada i ovaj tvoj kolac;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na komplimentima za kolač

    OdgovoriIzbriši
  4. Nema bolje garancije za dobra recept od umrljane stranice.

    Lijepa pita.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni su ovakve pite naj, naj bolje!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. mmmmmm, fino! :))
    samo mi je žao što je sezona ovih najfinijih jagoda već lagano na zalasku :(
    šmrc.

    OdgovoriIzbriši
  7. I kod mene omiljena ,tako jednostavna a tako fina.

    OdgovoriIzbriši
  8. Da jagode su pri kraju ali dolaze druge divote. Marelice,breskve maline,kupine...

    OdgovoriIzbriši
  9. Jednostavna lagana tortica! Sigurno ti je dobro došlo nešto lagano, voćno i osvježavajuće nakon što si (zasigurno) glasnice ostavila na Maksimiru :)

    OdgovoriIzbriši
  10. To je bilo prije Maksimira da skupimo snagu za skakanje i pjevanje ;)

    OdgovoriIzbriši