petak, 10. prosinca 2010.

Creme brulee ili zašto ne mogu komentirati?

Kao što se može zaključiti iz naslova ne mogu nigdje i nikome ostaviti komentar. Ne kužim jesam li toliko informatički neuka ili g... ili nekaj treće. Uglavnom lijepo molim neku dobru dušu da mi objasni kako se to radi. Pretty please :)
Ovim putem odgovaram na pitanje Just cake girl : knjige se mogu kupiti svakog prvog u mjesecu na kioscima Tiska.Više informacija i svi ovomjesečni naslovi nalaze se ovdje.

Recept:

500 ml slatkog vrhnja
6 žlica šećera
malo soli
6 žumanjaka
korica limuna u trakama
2 žlice ruma
mahuna vanilije
šećer i sok limuna za karamel

U lonac stavite vrhnje, koricu limuna,istruganu srž i mahunu vanilije, malo soli i šećer. Zagrijte do vrenja, maknite sa vatre i ostavite da vanilija i limun puste aromu, 15-ak minuta. Odstranite mahunu vanilije i koricu limuna. U međuvremenu izmiješajte preostale 4 žlice šećera sa žumanjcima dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu vrhnja ulijevajte u smjesu žumanjaka u tankom mlazu, neprestano miješajući. Ostavite da se smjesa ohladi, a zatim je procijedite kroz sito.Dodajte rum i ulijte smjesu u male keramičke posudice ( ja sam koristila šalice).Poslažite posudice sa kremom u dublju posudu i ulijte vruću vodu tako da dođe do 2/3 visine manjih posudica. Prekrijte folijom i probušite na nekoliko mjesta da može izaći para.Pecite oko 40 minuta, dok se smjesa ne stisne ali mora ostati drhtava u sredini. Izvadite posudice iz vodene kupelji, ohladite i stavite ih u hladnjak do serviranja.
U tavicu sa  debelim dnom stavite šećer i limunov sok. Miješajte dok ne dobijete zlatno žuti karamel i prelijte po kremi. Ostavite da se karamel stvrdne i poslužite.

Verzija za ispis

Broj komentara: 5:

  1. Creme brulee sa dodatko limuna, divno :)

    Joj, i ja isto imam problem sa komentarisanjem. Mogu kao anonimac ili Ime+URL, ali kada komentarisem preko google naloga moji komentari nestanu.

    OdgovoriIzbriši
  2. @Ana , ne nestanu, ali je točno da i iz meni nepoznatih razloga završe u neželjenoj pošti. Ja sam do jedan tvoj komentar dosad vadila iz "smeća" nakon što ga danima nakon što si ti već komentirala konačno i slučajno otkrijem :(
    @Kranjica kod tebe stvarno nemam ideja kaj bi moglo biti, dajte obje provjerite postavke google accounta i bloga, da niste tu nešto stisnule.
    Aza creme brulee potpisujem Anu! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Da i meni Anini komentari završe u spamu ali ih ja izvučem. ;)
    Kranjica ne znam što bi mogao biti problem kod komentiranja, evo kod mene je konkretno dozvoljeno komentiranje svima i onima koji su registrirani i anonimnima. Možda je neki problem s tvojim postavkama, možda nemaš dozvoljene cookies s blogera?! To mi ovako prvo pada ne pamet.
    Creme brulee izgleda zamamno, to mi je jedna od omiljenih slastica. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hmmmm..... meni je sve oke dosad bilo....nadam se d aće i tako ostati! Hvala puno na infu za knjigice, kolko toga sam planirala kupiti ovaj mjesec mislim da će tete na kiosku biti ponosne na mene :D ovo još nikad nisam probala slagati .....hmm... možda se odvažim!! Pozdravi!

    OdgovoriIzbriši
  5. Divna kremica a boja baš za ove zimske dane da te malo digne.

    OdgovoriIzbriši