srijeda, 22. prosinca 2010.

Kolač sa kokosom

Hvala na svim prijedlozima vezanim uz komentiranje još ću pričekati sa slanjem maila blogger timu, naime uposliti ću svoju super truper informatički potkovanu frendicu da pogleda ako sam i što sam zeznule u postavkama jer sama ne mogu skužiti( draga nadam se da čitaš !!).
Kupila sam  Andreinu kuharicu i super mi je. Ideja da se priča isprepleće kroz cijelu knjižicu između recepata mi je genijalna. Jedva čekam sljedeću ;).


Na kraju recept: pronađen je u jednoj prastaroj kuharici (ne mogu se sjetiti kako se zove budem pogledala pa nadopišem). Recept sam minimalno promijenila a kolačić je zaista ukusan.

Recept:

Biskvit:

6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice ulja
3 žlice kakaa
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Krema:

1 l mlijeka
8 žlica šećera
200 g kokosa
15 žlica brašna
50 g maslaca


Glazura:

100 g čokolade
50 g margarina

Istucite mikserom jaja i šećer dok smjesa ne posvjetli, umiješajte 3 žlice ulja, kakao, brašno i prašak za pecivo. Dobivenu smjesu izlijte u prethodno namašćen i pobrašnjen lim i pecite na 170 C 20-ak minuta.Dok se biskvit peče skuhajte mlijeko sa kokosom i šećerom. Kada mlijeko zakuha usipajte brašno te kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se griz ne ugusti. U toplu kremu umiješajte maslac i mješajte dok se ne otopi. Tako dobivenu još toplu kremu premažite preko biskvita.Ohladite. Čokoladu rastopite na pari i u rastopljenu dodajte maslac i mješajte dok se ne otopi. Prelijte preko kolača i ohladite. Ohlađeni kolač narežite na kockice.
 Verzija za ispis

Broj komentara: 10:

  1. Lijepa fotografija, a glazura je nestvarno savrseno glatka, jednake debljine...ja sam impresionirana:)!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotografije su zbilja jako lijepe, a i ja sam oduševljena glazurom. Savršena je!
    Volim sve od koksa tako da mi se sviđa i ovaj kolač koji ću morati isprobati. :)

    Hvala ti što si kupila kuharicu i jako mi je drago da ti se sviđa. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. predivan kolač! i meni se fotke jako sviđaju, a za glazuru svaka čast

    OdgovoriIzbriši
  4. a koliko ide griza u kremu?

    OdgovoriIzbriši
  5. u receptu piše da ide brašno, a u opisu postupka griz. kaj od toga na kraju ide i ako ide griz koliko ga ide?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja cu stavit 2 zlice griza pa sta bude..i glazura na slici je radjena sa maslacem, cisto sumnjam da je sa margarinom, tajna je u temperaturi koja mora biti 24 stupnjeva, neznam zasto to svi taje kao da je formula za coca colu..

      Izbriši
  6. a gdje pise kolika kolicina griza ide u kremu

    OdgovoriIzbriši
  7. a gdje pise kolika kolicina griza ide u kremu

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene isto zanima griz. U nadjevu je brašno, a u pripremi griz?

    OdgovoriIzbriši