četvrtak, 26. kolovoza 2021.

Proteinski kruh

 

 
Čudan neki dan danas. 
Radi mi neki crv u stražnjici, išla bi nekuda ali to kuda bi ja išla još ne postoji.
Nemir neki čudan.
Valjda pred ovu promjenu vremena.
Glava mi radi 200 na sat.
Već sam si isplanirala svaki trenutak sljedećih pet dana.
Možda me ova najavljena kiša malo uspori i obuzda.
Do onda vježbam strpljenje s ovih kruhom.
Jednostavan je za izradu, samo treba vremena da odstoji da se razviju okusi. 
Recept sam posudila od Jamie Olivera iz njegove kuharice Everyday Super Food. 
 
RECEPT:
 
1 paketić instant kvasca
4 žlice maslinovog ulja
250 g brašna
100 g mljevenih badema
30 g sjemenki lana
100 g miješanih sjemenki( ja sam koristila chia sjemenjke, suncokret, bučine sjemenke i sjemenke suncokreta)
4 jaja
1 žlica soli
375 ml vode
 
Pomiješajte vodu s kvascem pa stavite na toplo mjesto 10-ak minuta dok se ne zapjeni.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte sol, sjemenke lana, mješavinu sjemenki i mljevene bademe pa sve izmiješajte.
Napravite u sredini rupu pa u nju stavite jaja i zapjenjeni kvasac.
Izmiješajte.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup pa ga omotajte rastezljivom folijom
Stavite u hladnjak preko noći.
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Skinite foliju s pripremljenog kruha pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 450 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar