četvrtak, 5. ožujka 2020.

Miješani kruh


Sasvim slučajno sam danas prisustvovala svađi između mame i kćeri.
Barem mislim da su bile mama i kćer, nekako sam si po njihovim godinama to tako povezala.
Nisam prisluškivala nego ih jednostavno nisam mogla ne čuti.
I s mog gledišta mama uključena u svađu bila je sto posto u pravu i nikako mi nije jasno kako kćer to nije shvatila, jer gospođa je razumno i artikulirano argumentirala svoje mišljenje, ali kćer nikako da shvati.
Pitanje koje mi se nameće koliko puta sam do sada bila tako tvrdoglava i nisam poslušala tuđe mišljenje.
Koliko sam možda jednostavnije, lakše i brže odraditi neke stvari u životu a jednostavno nisam željela čuti što mi ljudi žele reći.
Dosta pretpostavljam...
Nema nikakve veze s receptom za kruh ali eto o tome cijeli dan razmišljam.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

210 g raženog brašna
180 g pirovog brašna
135 g crnog brašna
10 g svježeg kvasca
2 žličice soli
360 ml mlake vode

U prikladnu posudu prosijte sve tri vrste brašna.
Vršcima prstiju utrljajte kvasac u brašno.
Dodajte sol i vodu pa mijesite dok ne dobijete jednolično i glatko tijesto, cca 10 minuta.
Dobiveno tijesto stavite u lagano namašćenu posudu, prekrite krpom pa dižite na toplom mjesto 1 sat.
Dignuto tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. 
Premijesite i oblikujte u kuglu.
Pobrašnite košaricu za dizanje kruha pa oblikovano tijesto stavite u nju.
Dižite na toplom mjestu jedan sat ili dok se tijestu ne udvostruči volumen.
Zagrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite posudu s vodom.
Dignuti kruh preokrenite na lim za pečenje.
Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta.
Nakon 10 minuta pečenja smanjite temperaturu pećnice na 220 C pa pecite kruh još 30-40 minuta.

3 komentara:

  1. Nikad nisam vjerovao u magiju ili čaroliju, ali životne situacije dovele su me do uroka zvanog dr. Ajayi. Moj brak od 12 godina protekao je bez poteškoća dok se moj muž nije počeo ženiti i napiti, to je njegovo ponašanje rastrgalo obitelj, tražio sam pomoć svugdje, ali svi moji napori nisu doveli do dobrog rezultata, čak smo išli kod nekog stručnjaka za pomoć, sav trud je bio otpad, ponašao se kao osoba koja je opsjednuta, ponedjeljkom popodneva za vrijeme ručka čuo sam dvije dame kako razgovaraju o čaroliji goniče i kako je jednom od njih pomogao da vrati mir u njenom domu, nakon njihove rasprave prilazim gospođi i objasnim joj svoju situaciju, a ona mi je dala kontakte kotača za čaroliju dr. Ajayi, napisala sam kotača čarolije na njegovom Whatsapp-u broj: +2347084887094, objasnio sam mu i rekao mi je da se ne brinem da ću za tri dana početi doživljavati mir u svom domu, nego da postignem da mi je rekao i neke stvari koje moram učiniti, radio sam po uputama izdano od strane čarobnjaka za čaroliju dr. Ajayi i kako mu je obećao, sve se okrenulo, moj suprug se sada brine za stvari kod kuće i za to da sve ograniči, stekao je promociju na svom radnom mjestu. Ako vam je potrebna usluga vračara čarolije da biste dobili ljubavnicu ili bilo koji životni problem, obratite se dr. Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 ili na e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2.  Ovdje sam da zahvalim dr. Ajayi što mi je spasio vezu. Upoznajem se s momkom već četiri godine, ima 39 i 32 godine. Moj dečko je oduvijek bio toliko brižan i voljen, upoznao me sa svim članovima njegove obitelji i prijateljima kao svog zaručnika nakon što smo se zaručili prije nekoliko mjeseci. Već smo odredili datum vjenčanja sve dok se moji snovi odjednom nisu pretvorili u noćnu moru. Samo nekoliko tjedana od našeg vjenčanja moj se zaručnik promijenio, u mjeri u kojoj je rekao da ga više ne zanima veza jednostavno zato što me je umorio, znao sam da je to rezultat njegove bivše djevojke koja ga je molila da dođe Povratak za sve to dok je rekao, ali nije htio pasti u njezinu zamku, ali kad je rekao da je gotovo, znao sam da je ona uzrok. Cijelu noć i dan plakao sam od srca molivši zaručnicu da se vrati jer smo već popravili naše vjenčanje, ali on je odbio dok nisam čuo za dr. Ajayia kotača čarolije, kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, da će bacati neke čarolije i moj zaručnik će se vratiti za 3 dana nakon čarolije. Nekoliko dana kasnije nakon čarolije, kako je obećao dr. Ajayi, moj vjerenik je bio kod mene, molio me na koljenima da mu oprostim što mu je žao i ne znam što ga je snašlo ... sve zahvaljujući dr. Ajayi što je spasio moju vezu, vjenčali smo se prije nekoliko dana. ako vam treba čarobnjak za bilo koju vrstu uroka, obratite se moćnom duhovnom dr. Ajayiju na Viber / Whtasapp: +2347084887094 ili e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Moje putovanje u obnovu braka započelo je prije 6 dana kada me moja 22 -godišnja supruga promijenila za 10 godina mlađeg muškarca. Ja imam 57, a ona 55 godina. Prošao sam pustinju i tijekom putovanja zatekao doktora Isikola. Bog ga je iskoristio da izliječi moje slomljeno srce i uklonio mi je bol svojom čarolijom Snažne ljubavi. bilo mi je teško pokušavati je vratiti bez uspjeha i to je postala agonija za moju djecu i mene. Vjerujem Gospodinu i znam da će mi obnoviti brak. sve sam mu objasnio, a on mi je rekao što da radim, što sam i učinio, a on je učinio svoj dio posla i moja se žena vratila kući meni i našoj djeci za manje od 48 sati. Moramo imati vjere. Vjera je uvjerenje u stvari kojima se nadamo i uvjerenje u stvari koje se ne vide. Muškarci i žene nemojte odustati, Bog može upotrijebiti doktora Isikola za obnovu vašeg braka ili vašeg odnosa. Ne gubite nadu. Morate se zaljubiti u Gospodina.
    Obratite se liječniku Isikolo Za snažnu ljubavnu čaroliju poslanu od Boga putem e -pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili njegovog WhatsAppa ili Vibera na: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši