četvrtak, 28. studenoga 2019.

Lješnjak keksići sa masti



Danas mala digresija, uvodni dio koji nema apsolutno nikakve veze za hranom.
Dakle izluditi će me ovaj "Black Friday".
Svaka reklama na televiziji i radiju je neka super truper ponuda koju jednostavno ne možete/ne želite propustiti.
Sandučić na mailu mi se puni brzinom svjetlosti neponovljimim ponudama.
U redu za to sam si sama kriva trebala bi se skinuti sa mailing liste i time bi riješila problem.
Sutra ima da nitko ništa ne radi samo kupujemo.
Samo da se objasnim, nije da ja ne volim kupiti nešto uz dobar popust ali ove godine smo stvarno brutalno bombardirani reklamama.
A tek je počelo.
Još nam predstoji i predblagdanski shooping.
Bila sam pametna ove godine i darovi za moje nadraže su što kupljeni (uglavnom sitnice: čarape, knjige, klincima igračkice) što skuhani i pripremljeni u sezoni ( pekmezi, ljuti umaci, neobičnija zimnica).
Ako bude sreće planiram svaki dan nakon posla pobjeći doma i maknuti se od sve te gužve i ludila u svoju mirnu oazu(čitaj kuhinju) i pomalo mijesiti i peći keksiće.
Uz naravno pokoji izlet na Advent u Zagrebu i pojesti i popiti nešto fino i u falšu na sav glas pjevati božićne pjesmice.

RECEPT:
Recept za ispis

180 g masti
180 g šećera u prahu
2 jaja
100 ml mlijeka
400 g oštrog brašna
100 g tostiranih, mljevenih lješnjaka
1/2 žličice praška za pecivo

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pripremite dva plitka lima za pečenje.
Mikserom dobro izradite mast pa dodajte šećer u prahu.
Kada dobijete jednoličnu smjesu dodajte jedno po jedno jaje i na kraju mlijeko.
Lješnjake pomiješajte sa brašnom i praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu sa masti.
Dobiveno tijesto stavite u hladnjak na 30 minuta da se malo ohladi.
Na pripremljene limove istiskujte keksiće kroz stroj za kekse.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar