četvrtak, 11. travnja 2019.

Granola u prahu

Neka Vas ne uplaši naslov granola kao i svaka druga jedino što je na kraju sameljete u prah.
Izuzetno je prilagodljiva. Mi smo je jela na najklasičniji način sa grčkim jogurtom i bobičastim voćem, u smoothiu sa bananom i jabukom i kuhanu kao kašu iz dodataka par kockica čokolade pa smo imali čokoladnu kašu.
Još jedan u nizu Jamievih recepata .

RECEPT:
Recept za ispis

1 kg zobenih pahuljica
250 g mješanih orašastih plodova (lješnjaci, bademi, orasi...)
250 g mješanog suhog voća
100 g mješanih sjemenki (suncokret, lan, chia...)
3 žlice kakaa
1 žlica svježe mljevene kave
naribana korica 1 naranče

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte zobene pahuljice, orašaste plodove i sjemenke i naribanu koricu naranče.
Rasporedite smjesu na pripremljene limove pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta povremeno mješajući smjesu.
Ohladite.
U multipraktik stavite ohlađenu smjesu pa dodajte suho voće, kakao i kavu.
Izmeljite.
Spremite u posudu koja se hermetički zatvara i igrajte se načinima posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar