ponedjeljak, 26. studenoga 2018.

Brioche peciva



Jako voli kombinacije slatko slano.
Slani karamel, mljac mogla bih ga kilu pojesti.
Uskrsna šunka sa pincom, izvrsno, a nekada sam mamu u čudu gledala kada je to jela.
Hamburger mi jednostavno ne valja bez brioche peciva.
Evo i ovo je moj pokušaj repliciranja finog peciva za hamburger za doma.
Nije loš ali nedavno je Mimi objavila recept koji je isprobala i mislim da je bolji.
Nekako njena peciva izgledaju rahlije kao da su se bolje digla.
Kada isprobam i njen recept javim utiske.
U međuvremenu ostaje vam ovaj original kojeg sam pronašla ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za peciva:

325 g brašna
35 g mlijeka
25 g šećera
1 žličica soli
1 paketić instant kvasca
3 jaja
60 g mlake vode
140 g omekšalog maslaca

Za premaz i posip:

1 žumanjak
sjemenke sezama

U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte šećer, sol, kvasac, omekšali maslac, vodu, mlijeko i jaja.
Umijesite dok ne dobijete elastično i jednolično tijesto.Najbolje da to napravite mikserom sa nastavcima za tijesto obzirom da je tijesto poprilično mekano i ljepljivo.
Oblikujte u kuglu pa stavite u nauljenu posudu koju omotajte rastezljivom folijom.
Stavite u hladnjak preko noći.
Sljedećeg dana izvadite tijesto iz hladnjaka pa ga na lagano pobrašnjenoj površini oblikujte u peciva željene veličine.
Veliki lim obložite papirom za pečenje pa na njega složite oblikovana peciva.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa dižite na toplom mjestu 1 sat ili dok im se ne udvostruči volumen.
Zagrijte pećnicu na 250 C.
Dignuta peciva premažite umućenim žumanjkom i posipajte sezamom.
Stavite peciva u prethodno zagrijanu pećnicu pa smanjite temperaturu na 180 C.
pecite 20-ak minuta.
Ukoliko vam se čini da su prebrzo potamnila na polovici pečenja ih prekrite aluminijskom folijom.

2 komentara:

  1. Brioche peciva su za mene najbolja peciva a testo je fantastično za rad, posebno volim tu vrstu testa što se umese noć pre.

    OdgovoriIzbriši