ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Muffini sa jabukama


Stigla je jesen i kod mene doma.
Puna mi je kuhinja vinski mušica a one su po meni pravi znak jeseni.
Uglavnom živciraju me i prljaju mi prozorsko staklo.
Tako da trenutno apsolutno ništa hranjivo ne ostavljam na radnim površinama jer istog trenutka kada nešto stavim slijeću na to u rojevima.
Tako da mi je sve ali baš sve potrpano u hladnjak.
Čak i voće koje puno više volim kada je na sobnoj temperturi.
Jabuke mi više jednostavno nisu stale u hladnjak pa su one završile u ovim muffinima a uskoro stiže i recept za pitu od jabuka.
Original recept možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

180 g pirovog brašna
165 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
100 g kokosovog maslaca (rastopljenog)
50 g smeđeg šećera
240 ml kefira
80 ml javorovog sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije
2 jaja
235 g naribanih jabuka
95 g krupno nasjeckanih oraha

Za posip:

malo smeđeg šećera
mljeveni cimet

Zagrijte pećnicu na 200 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim šeširićima.
U prikladnu posudu prosijte obje vrste brašna sa sodom bikarbonom, pecilnim praškom, soli, cimetom i muškatnim oraščićem. Izmješajte.
Otopite kokosov maslac pa u njega umiješajte šećer, javorov sirup i jaja. Dodajte i kefir, javorov sirup i ekstrakt vanilije pa sve dobro izmiješajte.
Prelite smjesu mokrih sastojaka preko suhih i dobro izmješajte. Umiješajte jabuke i orahe.
Dobivenu smjesu raspodjelite u pripremljeni kalup za muffine.
Pomiješajte šećer sa cimetom pa posipajte po vrhu svakog muffina.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15- 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar