ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Kruh sa kokosovim mlijekom


Da, da znam da je vruće vani i da se sada ustvari izbjegava paljenje pećnice. 
Ali vjerujte mi isplati se zbog ovog kruha. I super se diže kruh kad je ovako toplo.
Ima super hrskavu a tanku koricu a u sredini je divno pahuljasto mekani.
Original recepta možete pronaći ovdje.


RECEPT:
Recept za ispis

310 ml kokosovog mlijeka
90 g zobenih pahuljica
280 g brašna
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica soli
20 g svježeg kvasca

Zagrijte mlijeko na umjerenoj vatri tik dok ne provrije.
U mlijeko umiješajte zobene pahuljice. Ostavite sa strane da se smjesa malo prohladi.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte ulje, šećer, sol, kvasac i smjesu zobenih pahuljica. 
Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, otprilike 5 minuta. Tijesto bi trebalo biti malo vlažnije.
Gotovo tijesto stavite u namašćenu posudu, pa ga prekrite čistom kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže 2 sata.
Namastite i pobrašnite duguljasti lim za kruh.
Dignuto tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Premijesite ga i oblikujte u štrucu veličine pripremljenog kalupa.
Stavite u pripremljeni kalup pa ponovno dižite tijesto jedan sat.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dignuti kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.

4 komentara:

  1. Pravila sam hlebova raznoraznih ali sa kokosovim mlekom , koje baš često koristim nisam nikad. Hvala za recept

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, probaj super je. Ne osjeti se jako okus samo onako lagano, ma baš taman.

      Izbriši
  2. Naravno da neću paliti pećnicu, ali me ništa ne priječi da za ovako fini kruh ne "upalim" breadmaker. Pa nek mali radi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, dobra ideja taj breadmaker pogotovo za ove vruće dane.

      Izbriši