četvrtak, 10. ožujka 2016.

Jednostavniji čupavci



Ja vam baš jako volim čupavce,. Jedino što me ponekad uhvati ljenivitis pa mi se ne da baš jako puno prtljati po kuhinji.
Jednog manje više besposlenog poslijepodneva sam lutala internetom, točnije razgledavala sam stranicu Donne Hay koja mi apsolutno prekrasna i naišla sam na recept za ove jednostavnije čupavce. I nisu loši ali oni naši klasični oko kojih ima više posla su mi ipak puno bolji. U ovom slučaju trud se zaista isplati.

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

250 g omekšalog maslaca
200 g šećera
2 žlice arome vanilija
4 jaja
350 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
240 ml mlijeka


Za čokoladni preljev:

150 g šećera u prahu
4 žlice kakaa
160 ml kipuće vode
40 g maslaca

Za posip:

200 g kokosa

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 30 x 30 cm.
Za biskvit pjenasto izradite maslac, šećer i aromu vanilije dok smjesa ne postane svijetla i prozračna. Umiješajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno sa praškom za pecivo i soli pa dobivenu smjesu umiješajte u smjesu sa jajima. Na kraju umiješajte i mlijeko. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljini lim, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta. Ohladite. Ohlađeni biskvit narežite na kocke.
Za čokoladni preljev pomiješajte šećer u prahu, kakao, vodu i maslac.Miješajte dok se smjesa ne poveže i maslac ne otopi. Dobiveni preljev prelite preko narezanog biskvita i posipajte kokosom. Ohladite. Prije posluživanja narežite po želji.

Broj komentara: 5:

  1. I ja bas volim cupavce, ali kao sto kazes ima posla oko njih. Ovo mi se bas cini zgodno i sljedeci put cu sigurno isprobati ovu verziju. Inace, jednom sam probala i nasu verziju gdje je jos vise posla i gdje se tijesto jos presijece na pola i namaze nekom marmeladom.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja bas volim cupavce, ali kao sto kazes ima posla oko njih. Ovo mi se bas cini zgodno i sljedeci put cu sigurno isprobati ovu verziju. Inace, jednom sam probala i nasu verziju gdje je jos vise posla i gdje se tijesto jos presijece na pola i namaze nekom marmeladom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da vidjela sam i te ali to još nisam probala. Moram si staviti zabilješku da to probamqa, mislim da bi to moglo biti jako fino, ja sam vidjela recept za pekemzom od malina u sredini ito sa čokoladom mi se čini odlična kombinacija.

      Izbriši
  3. Svi moji su obozavatelji cupavaca pa je ovo super recept kad nemam vremena i kad nemam zivce za rezanje i umakanje.
    Kak u svojoj slatkoj tekici imam zapisana 4 recepta za cupavce, dodajem i ovaj tvoj, 5., s podnaslovom "lijeni".😃

    OdgovoriIzbriši