nedjelja, 31. svibnja 2015.

KuVarijacije-Twisted snail buns


KuVarijacije su mjesečna igra namijenjena vlasnicima food blogova sa područja bivše Jugoslavije. Osnovna ideja je da svi sudionici pripreme isto jelo i objave post o njemu istog dana, najčešće zadnjeg u mjesecu. U postu prokomentiraju svoja zapažanja o receptu i eventualne poteškoće u pripremi istog.
U svibnju smo pripremali twisted snail buns. Ja baš i nešto ne ljubim engleske nazive recepata ali za ovog mi je mozak baš stao, mislim šta su ovo pužići ili ...
Uglavnom fini su, jako efektno izgledaju i izvrsni su i drugi dan tostirani, pogotovo ovaj gornji dio.

RECEPT:
Recept za ispis

500 g brašna
150 ml mlijeka
150 ml vode
20 g svježeg kvasca
50 ml ulja
1 1/2 žličica soli
1 žličica  šećera
maslinovo ulje za premazivanje tijesta
1 jaje
sezam za posip

U prikladnou zdjelu stavite vodu, šećer i kvasac i sve pomiješajte. Odložite na toplo mjesto na 10-ak minuta dok se smjesa ne zapjeni.
U drugu zdjelu prosijte brašno pa mu dodajte sol, mlijeko, ulje i zapjenjenu smjesu kvasca. Mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Prekrite kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu sat vremena, dok se tijestu ne udvostruči volumen. 
Obložite lim papirom za pečenje.
Nakon što se tijesto diglo istresite ga na pobrašnjenu radnu površinu pa ga podijelite na osam jednakih komadića. Svaki razvaljajte u pravokutnik dimenzija 25 x 15 cm. Premažite svakog sa malo maslinovog ulja. Narežite svaki pravokutnik tijesta na trake širine otprilike 2 cm. Počevši od kraćega kraja, dijagonalno zarolajte tijesto dok ne dobijete jednu dugačku traku , koju onda umotajte poput puža. Ukoliko Vas zbunjuje ovo moje objašnjenje kliknite na originalni recept, imate tamo korak po korak fotografiran postupak izrade.
Dobivena peciva složite na pripremljeni lim pa ih prekrite kuhinjskom krpom i ponovno dižite na toplom mjestu 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Dignuta peciva premažite izučenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-+ak minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu boju.

Broj komentara: 8: