ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Ciabatta sa orasima



Poznata sam po skupljanju recepata. Znate onaj trenutak kada plaćate na blagajni a pored vas stoji hrpa reklamnih knjižica. E kada vidim knjižicu Dr. Oetkera meni se oči rašire kao djetetu u trgovini slatkiša. Bez obzira na hrpu kuharica koje stoje na polici moje knjižnice i prednosti interneta u tim knjižicama uvijek pronađen nešto vrijedno isprobavanja. 
Ovaj kruh je iz jedne od tih knjižica koja reklamira kvasac. Pokušala sam pronaći sliku te knjižice na webu, ali svemogući google je ovoga puta nije mogao pronaći.
Ovo je malo kompaktniji kruh koji je vrlo jednostavna i brz za pripremu. Ukoliko volite ovakav tip kruhova svakako Vam preporučam da ga isprobate.

RECEPT:
Recept za ispis

200 g oraha, tostiranih i krupno sjeckanih
300 g brašna
1 paketić suhog kvasca
1 žličica soli
200 ml vode
4 žlice maslinovog ulja 

Zagrijte pećnicu na 220 C.
Lim za pečenje obložite papirom. 
U posudi pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte 2/3 oraha i sve ostale sastojke, sol, vodu i maslinovo ulje pa ga umijesite dok ne dobijete glatko tijesto.Radnu površinu lagano pobrašnite pa na nju stavite umijšano tijesto. Oblikujte ga u kruščić pa ga prebacite na pripremljeni lim. Po vrhu utisnite preostale orahe pa stavite kruh na toplo mjesto da se diže 15-ak minuta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta.

Broj komentara: 7:

  1. U potpunosti te razumijem, kao hrčak skupljam sve publikacije s receptima. Ovaj kruhić mora biti super, pogotovo kad naiđeš na komadić oraha

    OdgovoriIzbriši
  2. Mali hrcak, tako me zovu i nekad s pravom jer mnogi takvi listici samo odstoje svoje i nikad ne budu upotrebljeni, ali nekad evo izleti i ovako nesto - potpuno savresn za moj sto. Bas si lepu kolekciju hlebo- kruhova napravila:)) Vec mi je odavno onaj tvoj soda bread na listi:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično i bogato izgleda. A što se tiče recepata i knjižica imam ih more i uvijek si mislim kako nisam isprobala ni jedan posto svih tih recepata.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! To i mene brine da neću stići isprobati sve što sam naumila.

      Izbriši
  4. Lepo nova vrsta ciabate!

    OdgovoriIzbriši