nedjelja, 10. studenoga 2013.

Brownies sa bučom



Ne znam kako vi ali ja volim ovo doba godine kada se sat pomakne i ranije pada mrak. Pogotovo volim nedjelje kada se poslije ručka uvučem u omiljenu piđamu, malo škicnem nove postove pa se nakon toga ušuškam uz neku knjigu.Ovo je i vrijeme buča. Pored omiljene mi juhe od buča ovog vikenda sam buču ukomponirala i u slasticu. Recept sam pronašla u Dobroj hrani i malo sam ga izmijenila.

RECEPT:
Za kalup dimenzija cca 18 x 18 cm

Čokoladni dio:

100 g čokolade
90 g maslaca
100 g šećera u prahu
1,5 jaja
prstohvat soli
65 g brašna

Krema od buče:

50 g svježeg kravljeg sira
60 g pirea od bundeve
0,5 jaja
1,5 žlice šećera u prahu
1 žlica vanilin šećera
prstohvat cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat mljevenog đumbira

Pire od buče dobila sam tako što sam buču zajedno sa korom stavila u lim i posipala je sa malo vanilin šećera. Stavite buču u pećnicu zagrijanu na 180 C i pecite je otprilike 1 sat dok sasvim ne omekša. Ostavite je da se malo ohladi pa meso odvojite od kore. Ispasirajte vilicom. Ja sam koristila turkinju.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 170 C. Na pari rastopite čokoladu pa joj dodajte maslac, i miješajte dok se maslac sasvim ne otopi. Ostavite da se malo ohladi. Jedno jaje umutite vilicom pa polovicu količine ulite u prohlađenu smjesu čokolade a drugu polovicu stavite sa strane za kremu od buče. U čokoladnu smjesu dodajte i cijelo jaje, šećer, prstohvat soli i brašno. Dobro izmješajte pa ulijte u pripremljeni kalup.
U drugoj posudi pomiješajte sir, pire od buče, polovicu jaja koje ste sačuvali od čokoladne smjese, šećer u prahu, vanilin šećer, cimet, muškatni oraščić i đumbir. Rasporedite smjesu po čokoladnoj smjesa pa štapićem za ražnjiće malo promiješajte obje smjese da dobijete mramorni uzorak.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta.
Prije posluživanja ohladite pa narežite po želji.

Broj komentara: 10:

  1. Ma sve mi je ok u ovom periodu godine, čak mi ni kiša ne smeta, ali to što je mrak već u 16.30 na mene djeluje vrlo demotivirajuće.

    Kolačić zvuči super i boja mu je genijalna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi se da sam jesensko djete, meni savršeno odgovara. Hvala.

      Izbriši
  2. Volim ovo doba godine kada je sve nekako ususkano i toplo, a slobodno popodne uz dobru knjigu je nesto najbolje od svega... jos kad su na stocicu i neki ovako fini kolacici.:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Izvrsno izgleda ovaj kolač,vjerujem da je savršen ukusom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao kako im je divna boja. Baš baš su prelepi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme meni, ja se uvijek pitam kako s djecom preživimo ne izlaske van, ali ti dani prođu i prije nego dođu. Ne bi rekla da volim taj skraćeni dan, ali se dobro snalazimo u njemu. Fora je boja kolača

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam djece pa nisam nikada razmišljala o tome ali imaš pravo, sigurno je lakše kada je duži dan pa mogu ispucati energiju vani na svježem zraku.

      Izbriši
  6. Ako me sad pitaš volim li jesen, odgovorit ću ti kao iz topa da je mrzim. Upravo sam se vratila iz šetnje sa psom: jednom rukom guram kolica, drugom vučem psa, kiša pada a ja nemam slobodnu ruku za kišobran. Dakle, vratila sam se prokisla i promrzla. Da sad imam pred sobom tacnu brownisa, mislim da ni kockica ne bi ostala

    OdgovoriIzbriši