nedjelja, 4. kolovoza 2013.

Chocolate chunk cookies

Ako bude sreće dok vi ovo čitate ja ću obaviti svoje prvo ovogodišnje kupanje u moru i uživati uvaljena u moju omiljenu stolicu. U novom badiću, sa sunčanim naočalama na nosu čitajući jednu od knjiga iz hrpetine koju nosim sa sobom i grickajući pokoji keksić koji sam si sa posebnim guštom napravila da imam nešto slatko za piknuti.
Recept je iz ove kuharice, recept nisam mjenjala jedino što se u originalnom navodi da se na lim stavlja velika žlica smjese ali ja volim manje keksiće pa sam ih oblikovala čajnom žličicom.
Nadam se da ste i vi negdje na odmoru gdje se možete osvježiti na bilo koji način koji vam odgovara jer su ponovno najavljene velike vrućine.
Uživajte gdje god bili, tipkamo se ponovno u rujnu ;)

RECEPT:
Recept za ispis

225 g maslaca
200 g smeđeg šećera
½ žličice soli
½ žličice arome vanilije
1 jaje
220 g brašna
230 g čokolade, nasjeckane na manje komadiće

Zagrijte pećnicu na 180 ºC. ? lima obložite papirom za pečenje.
Mikserom izmiksajte maslac, smeđi šećer,sol, vaniliju i jaje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte brašno i nasjeckanu čokoladu pa drvenom kuhačom, ručno izmiješajte smjesu dok se više ne vide tragovi brašna.
Na pripremljene limove stavljajte po žličicu smjesu pazeći da ostavite mjesta između keksića jer će se dosta proširiti. Pecite dok rubovi keksića dobiju sasvim laganu boju 5-7 minuta. Keksići se peku vrlo kratko, jer koliko sam shvatila oni moraju biti malo žilavasti a ne prhki.

Broj komentara: 7:

  1. Deluju vrlo ukusno :) Sigurno cu jednom pokusati ih napraviti po ovom receptu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas je bilo i moje prvo kupanje, nikako ranije nisam stigla iako mi je more praktički pred nosom :D Čitala sam neku knjigu o fotografiranju hrane i baš si mislim kako bi bilo super nešto pofotkati na plaži i objaviti na blogu, samo nisam znala šta točno, a ti si se odlično sjetila keksića. Mogu im osjetiti okus, mljac, mljac!
    Lijepo se odmori i provedi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Uzivaj i lepo se provedi na moru, ufotkaj i po neku skoljkicu ili mozda zalutalog morskog jezica... a keksice sa cokoladnim komadicima najvise volim.:)) Lep pozdrav i mah-mah... do kuckanja!:))

    OdgovoriIzbriši
  4. ugodan ti odmor...a keksići su pravi

    OdgovoriIzbriši
  5. mi se već kupamo na veliko,
    a domaće keksiće nikad ne odbijam!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zakon keksići! Garant cijela kuća divno miriši dok se peku :)

    OdgovoriIzbriši
  7. I love typical US food...chocolate chip cookies, my favorite! yumm!! =)

    OdgovoriIzbriši