petak, 9. ožujka 2012.

Slani muffini


Svakog prvog petka u mjesecu moje cure i ja imamo babinjak. Nalazimo se kod jedne od nas doma a domaćica je dužna osigurati cugu i nešto malo za gricnuti. Ja sam bila domaćica za veljaču i ovi muffini su bili namijenjeni mojim curama. Jedini problem predstavljao je naš nepozvani gost, snijeg. Počeo je padati u petak popodne i to onaj sitni, dosadan koji se prima za tlo. Cure su me zvale da pitaju kakva je situacija, ja sam škicnula kroz prozor i rekla da je sve o.k. da ne pada tako jako samo neka dođu. Ja sam u međuvremenu pripremila cugu i desert a muffini su bili u pećnici. Napravila sam pravu zimsku idilu, prigušila svijetla, nahajcala kamin.Sve je bilo spremno samo se čekalo društvo. oko osam zovu me cure opet da me obavijeste da nema šanse da dođu, probale su i zapele na pola puta, cesta nije uopće očišćena, vračamo se doma. Naime živimo na vrhu brijega do kojeg vodi poprilično strma cesta, koju zimska služba čisti tek kada snijeg prestane padati. Uporne kakve jesmo preselile smo druženje na ravno.Ja sam se spustila cipelcugom niz brijeg.  Cure su me čekale i odbacile do prisilne domaćice koja je stacionirana u nizini.
Muffini su ostali doma i mi smo ih pojeli drugo jutro za doručak. Bili su odlični u kombinaciji sa jogurtom.
A vi drage moje babe , ako čitate, ja ću vam za sljedeći puta opet pripremiti ove muffine. Obzirom da dolazi proljeće skoro sam pa sto posto sigurna da neželjeni gost ovoga puta neće doći.

RECEPT:

3 jaja
150 ml jogurta
150 g brašna
pola praška za pecivo
žličica soli
malo ljute papričice nasjeckane (po želji)
85 g kulena
80 g pistacija
9 kom sušenih rajčica iz ulja
malo peršina
sezam za posip

Sitno nasjeckati kulen, pistacije, peršin i sušene rajčice. Jaja i jogurt dobro izmiješati. U smjesu jaja umiješati prosijanu smjesu brašna i praška za pecivo. Umiješati sol i ljutu papričicu ako ste odlučili upotrijebiti je. Dodati još kulen, pistacije, peršin i rajčice. Sve dobro pomiješati i puniti kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama. Obavezno malo namastite i papirnate košarice jer se smjesa dosta zalijepi za papir ukoliko ih ne namastite tako da je teško odstraniti muffine od papira.Prije pečenja svaki muffin posipajte sa malo sezama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C 15-20 minuta.

Verzija za ispis 

Broj komentara: 15:

  1. Prelepo i ukusno! Divno Petra :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas lepo izgledaju bas koloritno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Savreno izgledaju, savršeno! Divne boje i krasan recept!

    Pozdrav.:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Volimo slane muffine, ovo je odlična kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Divni su, jako mi se svidja kako su prezentovani. Lijepa prica uz njih.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super mi je taj vaš babinjak :) I muffini su super, obožavam ih u slanoj varijanti također :) Prekrasne boje i fotke!

    OdgovoriIzbriši
  7. Petra, odlicni su!!!
    I meni se bas dopada takva ideja za druzenje... :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Drago mi je da druženje sa curama nije propalo zbog snijega, a nisu propali niti muffini, sigurno su super bili za doručak. Odlično izgledaju i sastojci mi se sviđaju !

    OdgovoriIzbriši
  9. Vidim da ste inspiraciju nasli kod Ugarkovicke ;)

    OdgovoriIzbriši