ponedjeljak, 3. listopada 2011.

Štrudla od trešanja

Ne smatram se osobom pretjerano sklonom "baksuzlucima". Zna mi se dogoditi ali ne pretjerano često. Jučerašnji dan nadoknađuje zadnjih par godina bez baksuznog događanja. Pošto je vrijeme bilo kao izmišljeno odlučili smo sa par prijatelja otići nekuda van grada na ručak. Nakon par prijedloga uz kavu odlučili smo se krenuti put Krašića jer je jednom prilikom netko spominjao ribnjak  gdje možeš sam upecati pastrvu koji ti oni poslije pripreme za ručak. I sve pet ,krenuli mi , pronašli ribnjak, sjeli, naručili cugu a klinci krenuli pecati ručak. Ja sam naravno kao dežurni "foto užas" (to je nadimak sada već pokojnog Samoborskog fotografa kod kojeg su svi bez obzira na to kako su izgledali na fotografijama ispadali užasno) krenula otvoriti svoj ruksak sa fotićem, kad tamo krš i lom. Razbila sam objektiv. Par minuta prije prilikom  pomicanja po klupici na kojoj sam sjedila i ujedno odložila ruksak sa fotićem, slučajno sam ga srušila na pod.Da je barem pao sa neke visine, ali radilo se o manje od pola metra. Nemam ja ni običan ruksak nego ovaj super truper ruksak sa spužvastom zaštitom, pregradama i šta ja znam sa čim već. Šta reć, baš sam bila tužna.Nažalost od šoka nisam ništa fotkala.
Inače što se tiče ribnjaka, on se nalazi u Kostanjevcu, selu iza Krašića. Pastrva u kukuruznom brašnu, za mesojede u ponudi imaju i miješano meso sa žara. U zimskom periodu rade i dimljenu pastrvu za koju ne sumnjam da je izvrsna. Vlasnici su izuzetno ljubazni, u ponudi inače ne nude juhu ali taj dan su ljudi imali organiziranu proslavu rođendana kod njih , pa su im "ukrali" malo juhice za naše klince.
Uglavnom svaka preporuka za ribnjak samo pazite na objektive.
Recept čuči u folderu za objavljivanje još od proljeća i sezone trešanja.

RECEPT

6 listova tijesta za štrudlu
1 kg opranih i očišćenih trešanja
6 žlica šećera
1 žličica cimeta
100 g badema (očišćenih i mljevenih badema)
100 g maslaca

šećer u prahu za posip

Trešnje pomiješajte sa šećerom i ostavite ih da se mariniraju pola sata. Trešnje ocijedite i pomiješajte sa bademima i cimetom. Rastopite maslac. Kore premažite maslacem, napunite nadjevom i zarolajte. Štrudle premažite maslacem i izvana. Pecite u pećnici na 200 C pola sata. Štrudlu poslužite mlaku posipanu šećerom u prahu.

Broj komentara: 16:

  1. Uh, dozivela si moju najgoru nocnu moru-razbijeni objektiv! Nadam se da pored tog slomljenog imas jos koji (ja imam samo jedan i mogu da zamislim koji bi problem bio da ostanem bez njega).

    Strudla zvuci ukusno, bademi i tresnja su mi uvek pogodak.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je žao zbog fotića. Ali štrudla predivno izgleda, to je moja najdraža štrudla :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Žao mi če ti sjećanje na izlet biti obilježeno i razbijanjem fotića :(

    Štrudlica je krasna, obožavam trešnje.

    OdgovoriIzbriši
  4. joj, baš mi je žao za objektiv...znam da bi se meni srce slomilo da se meni tako nešto dogodi, pa recimo da mogu zamisliti kako se osjećaš :( štrudlica barem super izgleda, a sigurna sam da je bila i jako jako fina. iako to i nije neka utjeha.

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš mi je žao:) ne znam što bih rekla kada bi se meni tako nešto desilo. Pokvarilo bi mi dan!
    Štrudla izgleda odlično, baš mi bademi i du s trešnjama!

    OdgovoriIzbriši
  6. A joooj, žao mi je. Uff, ne znam što bi da mi se tako nešto desi i razumijem te u potpunosti..
    Štrudla jako lijepo i primamljivo izgleda, volim....

    OdgovoriIzbriši
  7. E, koliko sam ja fotića skršila, šta se može, a štrudla je odlična.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala cure. Dunjin komentar me baš nasmijao.

    OdgovoriIzbriši
  9. Štrudla ti je mrak, a ja sam u šoku. Ja svoj fotić znam strpati i u običnu žensku torbu i svakako ga nositi i svugdje se prtiti s njim, al' nekak sam mislila da ipak tak lako ne pucaju. I sad me panika ulovila. Mogu ići samo bubrege prodavati, ako ostanem bez ove svoje sirotinje.
    Stvarno suosjećam! :(

    OdgovoriIzbriši
  10. Žao mi je zbog fotića, ali ipak imali ste lijep izlet i ručak pa neka to ostane ono što se pamti. A ja ću zapamtiti ovu štrudlu koja predobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  11. Uzas, bas mi je zao zbog objektiva!

    Strudla zvuci zanimljivo samo sto su mi ovde tresnje zacenjene kao suvo zlato (kad se pojave budu po 20 eura za kilogram, a kad su vec na kraju padnu na 10 i odatle ne mrdaju) pa mi bude zao da ih trpam u neke slatkise, pretezno ih stamanimo onako sveze.

    OdgovoriIzbriši
  12. Kod nas su trešnje u sezoni stvarno pristupačne. Baš mi je žao što je kos vas tko skupo.

    OdgovoriIzbriši
  13. Kod nas su trešnje u sezoni stvarno pristupačne. Baš mi je žao što je kos vas tko skupo.

    OdgovoriIzbriši
  14. baš sam si mislila, pa od kud ti sad tešnje, a ono od proljeća :)
    meni isto pun draft neobjavljenih recepata, a da ne govorim koliko slika je još na kompjutoru...
    inače štrudla je odlična, sjetit ću se je na proljeće

    OdgovoriIzbriši