utorak, 11. listopada 2011.

Muffini sa marelicama

 Baka, tenisačica je moja mama, susjeda i deda

U subotu su food blogerice imale susret u Zagrebu. Ja sam nažalost propustila susret ali željno iščekujem dojmove sa istog. Jako sam se veselila upoznati lica iza svih divnih recepata koje pratim kroz zadnjih par godina. Ali nažalost, kako to često u životu biva, na isti dan su se poklopila dva važna događaja kojima sam željela prisustvovati. Naime u subotu smo obilježavali 60. godišnjicu rada obiteljske pekare. Mamin tata, moj deda, je otvorio pekaru, nakon dedine smrti tradiciju teta a sada ona polagano prepušta posao svom sinu.

 Slavljenička torta

Proveli smo ugodan u prirodi bez obzira što nam vrijeme nije baš bilo sklono. Na izletu su bili svi uposlenici sa svojim obiteljima. Super mi je vidjeti kako ljudi funkcioniraju van poslovnog okruženja kada su sa vlastitim obiteljima. Iskreno pomalo i žalim za vremenom kada sam tamo radila. Naporan je to posao ali mi je ipak bilo lijepo.

Lijepo sam se podružila sa nekadašnjim kolegama i prisjetila se dobrih trenutaka. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti još puno godišnjica.
Današnji recept je iz "ljetnog foldera". Muffini su jako fini i brzo su gotovi, kao uostalom i svi muffini, a ovdje su zato jer mi se čini da su svježe marelice malo zapostavljene kao sastojak kolača.


RECEPT

2 jaja
60 ml suncokretovog ulja
srž mahune vanilije
150 g brašna
1 1/2 žličice praška za pecivo
80 g smeđeg šećera
70 g nasjeckane bijele čokolade
300 g nasjeckanih marelica
smeđi šećer za posipanje


Pećnicu zagrijati na 180 C. Pripremiti kalup za muffine i u svaki staviti papirnatu košaricu (količina smjese je dovoljna za 12 muffina). Pjenasto izmiješati jaja sa šećerom i  srži mahune vanilije. U pjenastu smjesu dodati ulje i pažljivo izmiješati. Brašno prosijati sa pecilnim praškom i umiješati u smjesu jaja i ulja. Na kraju umiješati nasjeckanu bijelu čokoladu i nasjeckane marelice. Smjesu rasporediti u kalupe za muffine. Prije pečenja posipati svaki muffin sa malo smeđeg šećera. Peći otprilike 30-ak minuta.

Verzija za ispis

Broj komentara: 8:

  1. Tko god da je radio tortu, svaka mu čast, prekrasno detalji.

    Muffine volim, pogotovo za doručak, a tvoja varijanta s marelicama je pun pogodak.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvo vam želim čestitati 60 godišnjicu rada pekare! A za onako fino ukrašenu tortu nemam što reći nego svaka čast!
    Muffini su uvijek dobro došli!

    OdgovoriIzbriši
  3. Srdačne čestitke, svaka čast na obljetnici, torta prekrasna, a i receptić.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitke za 60-godišnjicu rada pekare ! Drago mi je da ste je lijepo proslavili druženjem u prirodi. Muffins su odlični, a torta me tek posebno oduševila, jako je lijepa !

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako Googl veli, pekarnica prima i nagrade! Sve čestitke za tako dug i uspješan rad, vrijednog dedu i njegove nasljednike. Kako muffine često radim, ove bilježim za iduće marelice, nikada dosta dobrih recepata.

    OdgovoriIzbriši
  6. Those muffins look so delicious! :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Muffini su odlicni i bas mi je zao sto nam se nisi pridruzila u subotu, ali biti ce jos prilika:) cestitke za obljetnicu!

    OdgovoriIzbriši