ponedjeljak, 28. veljače 2011.

Dobar jutarnji kruh-KuVarijacije

KuVarijacije  su mjesečna igra namijenjena vlasnicima fond blogova sa područja bivše Jugoslavije. U siječnju je teme bila dobar jutarnji kruh.
Kruh je dosta dobar. Mislim da ću ponovno raditi ali ću izostaviti kokosovo brašno jer mi  baš nije odgovaralo. Kruh je zaista jednostavan za umijesiti i brzo je gotov. I još nešto; u toku pečenja iz mog kruha je iscurila nekakva tekućina. Ima li još netko slično iskustvo?

Recept:

100 g maslaca
3 žlice zobenih posija
1 dl vode
100 g sjemenki lana
120 g sjemenki suncokreta+1 šaka sjemenki suncokreta
55 g kokosovog brašna
125 g badema, grubo nasjeckanih
4 jaja
1 žličica soli
malo cimeta

Zagrijte pećnicu na 170 C. Maslac neka je sobne temperature. Pomiješate zobene posije sa vodom i ostavite ih da nabubre 5 minuta. Usitnite u multipraktiku bademe, sjemenke lana i sjemenke suncokreta.Pomiješajte sve sastojke mikserom te dodajte još jednu šaku cijelih suncokretovih  sjemenki. Izlijte tijesto na lim obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh. Pecite u pećnici otprilike 45 minuta.

Broj komentara: 8:

  1. I meni je iscurio suvišan maslac iz njega iako posle nije bio masan.

    OdgovoriIzbriši
  2. Iscureo je puter, nije imao u sta da se "upije". Ja sam bas zadovoljna, i ukus mi se jako dopada, i uopste ne osecam kokos. Mada, kupila sam kokos u rinfuzu, i stajao je kod mene neko vreme, i sigurno izgubio malo aromu, pa ga verovatno zato nisam osecala! :))) Mislim da ne mozes samo da izbacis kokos, tj. trebalo bi nesto i da ubacis umesto njega, da bi dobila onu gustinu.

    Svidja mi se kako si ga oblepila semenkama spolja :)

    Pozdravi!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan je kruh i slikice su ti obje predivne!

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno ti odlično izgleda,i meni se dopao!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo ne da je dobar kruh nego je ODLIČAN! Sve sastojke imam, navijam sat i pečem odmah ujutro (koje sad i nije tako daleko...) :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas lepo izgleda! Nisam stigla da ga pripremim u ovom krugu, ali planiram da ga spremim prvom prilikom pa sad citam vasa zapazanja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. naletila sam, igrom slučaja, na blog na kojem je objavljen i odlučila ga napraviti. Kruh je izvrstan i savršeno mi je "legao" kao nadomjestak kruhu kojeg ne jedem, a voljela bi nešto namazati ujutro. Isto mi je iscurio maslac i namjeravam srezati mjeru maslaca u receptu za barem četvrtinu idući put.

    OdgovoriIzbriši