utorak, 15. veljače 2011.

Bounty čokoladice ili kasnim

Spadam u onu vrstu ljudi koja ne kasni baš često. Smatram to nešto kao lošim kućnim odgojem i manjkom poštovanja prema osobi ili osobama koje me čekaju. Poštujem akademsku četvrt ali sve više od toga mi je too much. Tako da mi uopće nije jasno kako je došlo do toga da sam uspjela zakasniti na KuVarijacije prošli mjesec. Znam da nije neka isprika ali nakon nove godine mi je taj dio sa točnošću nekako krenuo nizbrdo. Još na dogovore sa ljudima nekako i stižem ali ovi rokovi na blogu e tu mi baš i ne ide najbolje. Pokušati ću se organizirati i vratiti u staro stanje stvari da i ovdje sve bude on time.
KuVarijacije su mjesečna igra namijenjena blogerima sa prostora bivše Jugoslavije. Svi radimo isti recept i obajvljujemo ga posljednjeg dana u mjesecu (očito da morate biti točnije od mene). U siječnju tema su bile bounty čokoladice.
Bounty je bio izvrstan i pokupio je ovacije na dječje-ženskoj kavi na kojoj je bio predstavljen. Spremam ga u folder provjerenih recepata i sigurno ću ga ponovno raditi jer mi e kombinacija kokos čokolada jedna od omiljenih.

Recept

Sastojci:

1 dl slatkog vrhnja
250 g margarina sa aromom slatkog vrhnja
300  šećera
250 g kokosa

Čokoladna glazura

Šećer,margarin i slatko vrhnje  rastopiti na srednjoj temperaturi a onda povećati temperaturu da smjesa provrije.Kada provrije , dodati 250 g kokosa i sve dobro izmiješati. Manji pleh obložiti papirom za pečenje i izliti dobivenu smjesu u njega. Staviti u hladnjak na 2 sata. Izvaditi iz hladnjaka te ohlađenu smjesu narezati na kockice željene veličine. Vratiti u hladnjak dok pripremate čokoladnu glazuru. Kockice umakati u čokoladnu glazuru i ukrasiti po želji.

Broj komentara: 6:

  1. Uf, ja uvijek malo kasnim. ali u svoju obranu mogu reći da sam uvijek unutar akademske četvrti. :D
    Jako su ti lijepo ispale ove čokoladice. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I meni čokoladice izgledaju super i jako primamljivo..

    OdgovoriIzbriši
  3. She uses your images: http://lovelyliller.com/sukkerfri-bounty-sjokolade-til-hverdagskosen/

    OdgovoriIzbriši