ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Pečena zobena kaša s jabukama i orasima

 

Tražila sam danas neki recept na blogu i shvatim da ustvari imam najviše recepata za doručak.
Pa onda evo još jedan.
Original recepta pronašla sam u Matejkinoj kuharici.

RECEPT:

Za kašu:

2 jaja
400 ml mlijeka
40 g javorovog sirupa
40 g otopljenog kokosovog ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
150g sitnijih zobenih pahuljica
25 g mljevenog lana
1/4 žličice muškatnog oraščića u prahu
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
300 g jabuka
50 g oraha
50 g grožđica

Za posluživanje:

grčki jogurt
javorov sirup

Pećnicu zagrijte na 180 C.
Lim za pečenje dimenzija 20 x 25 cm namastite i pobrašnite.
Jabuke operite i narežite na kockice, ne trebate ih guliti.
U posudi pomiješajte zobene pahuljice, mljeveni lan, mljeveni cimet, muškatni oraščić u prahu, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi pjenjačom lagano izradite jaja pa u njih umiješajte javorov sirup, otopljeno kokosovo ulje i ekstrakt vanilije.
Smjesu s jajima prelijte preko smjese sa zobenim pahuljicama i sve dobro izmiješajte.
Umiješajte i orahe, grožđice i 3/4 jabuka.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni lim za pečenje.
Po vrhu rasporedite preostale jabuke.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta, dok se kaša ne stisne i dobije lijepu boju po vrhu.
Poslužite mlako uz malo grčkog jogurta te prelijte javorovim sirupom.

Nema komentara:

Objavi komentar