četvrtak, 13. veljače 2020.

Granola sa bučom i čokoladom

Nemam ideja za uvod u post, nekako mi baš ne ide.
Gledala sam neke stare stare postove i svašta sam znala napisati.
U ovim novijima mi nekako nedostaje inspiracije.
Počinjem hodati sa olovkom i bilježnicom i bilježiti ideje za uvod za postove.
Bez veze su mi ovi u kojima samo napišem, probajte o probajte super je recept.
Živi bili pa vidjeli.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

360 g zobenih pahuljica
100 g pirea od buče
170 g meda
70 g kokosovog ulja
225 g lješnjaka
120 g bučinih sjemenki
170 g komadića čokolade
1 žlica začina za speculaas kekse
115 g suhih brusnica

Zagrijete pećnicu na 150 C.
U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice i začin za speculaas kekse.
U prikladni lonac stavite kokosovo ulje, med i pire od buče pa zagrijavajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Prelijte preko smjese zobenih pahuljica i dobro izmiješajte.
Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite granolu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta uz povremeno miješanje.
Ohladite.
U ohlađenu granolu umiješajte bučine sjemenke, komadiće čokolade i brusnice.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

Nema komentara:

Objavi komentar