ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Čokoladni kolač sa sibirskom borovnicom

 

Jednostavan i brz kolač za uz poslijepodnevnu vikend kavu.
U originalnom receptu kao voćni dodatak koristi se svježa brusnica ali ja sam imala sibirske borovnice pa sam to upotrijebila.
Već dugo imam u planu kupiti brusnice i isprobati nešto s njima napraviti ali stalno zaboravljam.
Original recepta pronaći ćete ovdje.

RECEPT:
 
Za biskvit:
 
210 g integralnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica mljevenog cimeta
1/4 žličice soli
15 g otopljenog maslaca
2 bjelanjka
1 žlica ekstrakta vanilije
120 g grčkog jogurta
80 ml javorovog sirupa
90 ml mlijeka
160 g sibirske borovnice(svježe ili smrznute)
40 g nasjeckane čokolade
 
Za posip:
 
60 g integralnog brašna
1 žličica mljevenog cimeta
15 g otopljenog maslaca
30 ml javorovog sirupa
 
Zagrijte pećnicu na 180 c.
Namastite i pobrašnite lim dimenzija 20 x 30 cm.
Mikserom pjenasto izradite bjelanjke, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije.
Umiješajte mlijeko, jogurt i javorov sirup.
Pomiješajte i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
Umiješajte u smjesu bjelanjka.
Umiješajte aroniju i čokoladu.
Ulite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Za posip pomiješajte brašno i cimet pa umiješajte otopljeni maslac i javorov sirup.
Dobiveni posip rasporedite po pripremljenom biskvitu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-50 minuta.
Prije posluživanja narežite po želji. 

Nema komentara:

Objavi komentar