ponedjeljak, 28. lipnja 2021.

Brownies sa trešnjama

 

Ove godine sam morala kupiti trešnje...
Smrznuo je mraz sve ali baš sve trešnje kod mame.
Mislim da ih je desetak svega bilo.
Iskreno gube mi na čari trešnje bez onog penjanje na ljestve pa dalje na drvo.
Koliko god vičem na nećake siđite s trešnje past ćete toliko se ja volim verati.
To je otprilike ono kad starci prolupaju...
Iliti dvostruki kriteriji...
 
RECEPT:
 
Za brownies:
 
150 g maslaca
150 g šećera
50 g kakaa
2 jaja
120 g brašna
1 žličica ruma
prstohvat soli
200 g trešanja, očišćenih od koštica
 
Za čokoladni ganache:
 
150 g čokolade
100 ml vrhnja za šlag
50 ml mlijeka
3 žlice meda
 
Zagrijte pećnicu na 160 C.
Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 20 x 20 cm.
U prikladnom loncu otopite maslac.
U otopljeni maslac umiješajte šećer, rum, kakao i sol.
Pjenjačom umiješajte jedno po jedno jaje.
Umiješajte i prosijano brašno.
Ulite u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Očišćene trešnje rasporedite  po tijestu i lagano ih utisnite.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Ohladite.
U prikladni lonac ulite vrhnje za šlag i mlijeko pa zagrijavajte dok ne provrije.
Kada provrije umiješajte med.
Nasjeckajte čokoladu na manje komadiće.
Stavite čokoladu u vatrostalnu posudu pa prelijte smjesom vrhnja i mlijeka.
Miješajte dok se čokolada ne otopi.
Prelijte preko ohlađenog kolača.
Ohladite.
Ohlađeni kolač narežite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar