petak, 19. lipnja 2020.

Limuncello tiramissu


Ovaj recept mi je bio glavna špica prošlog ljeta.
Često sam ga radila jer mi je bio poprilično praktičan za vikende jer u zadnje vrijeme vikendom kako volim reći plazim okolo i rijetko sam doma.
A ovaj recept je jednostavan i super brzo gotov. Ako ga složite u subotu navečer imate divan desert za nedjelji ručak uz minimalno uloženog vremena.
Radila sam ga sa svim vrstama bobičastog voća čak sam i s breskvama napravila jedino što sam njih nešto ranije nasjeckala i posipala s malo šećera čisto da puste malo soka i da zajedno s šećerom stvore neku vrstu umaka.
Da vam budem iskrena nisam planirala objavljivati ovaj recept ali naknom što sam provela pola sata listajući po kuharicama kako bi ga pronašla odlučila sam da ću ga ipak objaviti.
Nisam čak uspjela ni slikati prve ovogodišnje verzije s jagodama već evo tek drugu s trešnjama.
Original recepta je iz Jamieve kuharice.

RECEPT:

2 naranče
20 ml limuncella
4 žlice meda
200 g piškota
200 ml hladne kave
250 g mascarponea
250 g grčkog jogurta
1 vanilin šećer
250 g zrelih trešanja

Naranče operite pa im gulilicom za povrće skinite koru.
Stavite ih u mali lonac pa iscijedite i sok od naranči te ga prelijte preko kore.
Dodajte 10 ml limuncella i 2 žlice meda pa kuhajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete gusti sirup.
Izvadite korice naranče i ohladite.
Pripremite 6-8 čaša za posluživanje( ovisi o veličini).
Pomiješajte ohlađeni sirup s kavom i preostalim limuncellom.
Za kremu pomiješajte mascarpone s grčkim jogurtom, preostale dvije žlice meda i vanilin šećerom.
Trešnje operite pa im izvadite koštice.
Na dno svake čaše stavite piškote koje ste prethodno umočili u pripremljeni sirup.
Preko piškota stavite dvije žlice kreme i nekoliko očišćenih trešanja.
Ponovite.
Ohladite.
Ohlađeni tiramisu ukrasite trešnjama i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar