ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

Čokoladna pita sa rum glazurom



Sjećate se ovih kuglica. Ako ih volite, voljeti ćete i ovu pitu. Još samo ako u tijesto umiješate malo kokosa dobiti ćete točno taj okus. 

RECEPT:
Recept za ispis

Biskvit:
 
170 g tamne čokolade, nasjeckane
115 g maslaca
120 g šećera
4 jaja
1 žlica arome vanilije
50 g kakaa
75 ml ruma

Rum glazura:

130 g tamne čokolade, nasjeckane
3 žlice maslaca 
1 žlica ruma

Zagrijte pećnicu na 190 C. 
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pitu.
U vatrostalnu posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa pjenjačom umiješajte šećer. Jedno po jedno umiješajte i jaja. Na kraju umiješajte i aromu vanilije, kakao i rum pa sve dobro izradite.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta. Ohladite.
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za posluživanje pa pripremite glazuru.
U vatrostalnoj posudu stavite nasjeckanu čokoladu i maslac pa ih otopite na pari. Kada se otopi maknite sa vatre pa umiješajte rum. Prelite preko ohlađenog kolača.

Broj komentara: 14:

  1. Jedan od onih recepata koji te podsecaju da su jednostavne stvari vrlo cesto i najlepse:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vrlo često, jeddostavne stvari su uvijek najlijepše.

      Izbriši
  2. Predobro izgleda, vec se topim samo od pogleda na tu sjajnu cokoladnu glazuru.:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno izgleda i rado bih se pocastila ovim parcencetom:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da si si samo malo bliže, vrlo bih te rado počastile ne komadićem nego cijelom pitom.

      Izbriši
  4. prelijepa pita... obožavam rum a ova glazura je baš sjajna.

    OdgovoriIzbriši
  5. Divota! Obožavam kombinaciju ruma i čokolade

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepa pita :). To je i moja omiljena kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jednostavno i dobro i izgleda jako lijepo !

    OdgovoriIzbriši