utorak, 5. srpnja 2022.

"Pohani" kruh s krem sirom i malinama

 

Malo zdraravija verzija pohanog kruha.
Jako , jako fino.
Ali da se ne lažemo ništa, ništa ne mijenja klasični pohani kruh.
Meni jedan od dražih morskih doručaka.
Original recept pronašla sam na blogu Half baked harvest. 
 
RECEPT:
 
Za "pohani" kruh:
 
12 šnita briochea ili nekog drugog mliječnog kruha
4 jaja
360 ml mlijeka
1 žlica ekstrakta vanilije
1/2 žličice cimeta u prahu
1/2 žličice soli 
 
Za nadjev od krem sira:
 
225 g krem sira
120 ml vrhnja za šlag
2 žlice meda
1 žlica ekstrakta vanilije
 
Za umak od malina:
 
250 g malina
50 g šećera
sok polovice limuna
 
Za nadjev od krem sira mikserom pjenasto izradite krem sir i vrhnje za šlag dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte med i ekstrakt vanilije.
Namastite i pobrašnite vatrostalnu posudu dimenzija 20 x 10 cm.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Polovicu šnita kruha obilno premažite nadjevom od sira pa ih poklopite ostatkom šnita, kao da radite sendvič.
U prikladnoj posudi pjenjačom izradite jaja s mlijekom.
Dodajte sol, ekstrakt vanilije i cimet.
Umačite kruh u dobivenu smjesu.
Ostavite ga da u smjesi odstoji po minutu sa svake strane kako bi se bolje upila.
Natopljeni kruh slažite u pripremljenu posudu.
Ostatak smjese prelijte preko natopljenog kruha.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju.
Za umak u malina oprane i osušene maline stavite u prikladnu zdjelu pa im dodajte limunov sok i šećer.
Lagano zgnječite vilicom.
Poslužite mlako preliveno umakom od malina.

Nema komentara:

Objavi komentar