četvrtak, 10. srpnja 2014.

Čokoladni kolač sa samo dva sastojka




Mislim da je ovo prvi puta u povijesti bloga da sam kolač isti dan napravila, fotkala i objavila post. Obično uvijek nešto prtljam, premišljam se što ću objaviti.
Uživajte u povijesnom trenutku!
Recept sam posudila od Dunje i iako naslov kaže da je to kolač od samo dva sastojka ipak ih ima malo više, čak pet, ali nije da sam brojala.

RECEPT:
Recept za ispis
Za okrugli kalup promjera 18 cm

4 jaja
250 g nutelle
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo

Za ukras:

šećer u prahu
maline

Namastite i pobrašnite okrugli kalup promjera 18 cm.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pjenasto izmiksajte jaja. Pjenjačom nježno umiješajte omekšalu nutellu, sol i prašak za pecivo. Izlite u pripremljeni kalup, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Ohladite.
Ohlađeni biskvit posipajte šećerom u prahu pa po njemu složite maline.

Broj komentara: 6:

  1. Odavno me zanima ovaj recept, ali nikako da ga isprobam. Meni se to još nije desilo da napravim, fotkam i objavim nešto u istom danu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Recept je super, začas je gotov, a okusom je najsličniji browniessima.

      Izbriši
  2. Škicala sam taj recept kod Dunje, ali nikako da dođe na red. Super izgleda!

    U početku sam fotkala i objavljivala isti dan. Sad ipak malo planiram i kalkuliram s objavljivanjem, a što se fotkanja tiče, uvijek ga radim isti dan, osim kad je u pitanju desert koji mora odležati u frižideru preko noći.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fotkam i ja isti dan ali ovo sa objavljivanjem ide malo teže. Dok ja napravim kolač, spremim kuhinju pa onda fotkam već je kasno navečer i onda jednostavno nemam snage još i paliti komp.

      Izbriši
  3. Super je, a što se tiče fotkanja, kod mene svakako, a posebno kad igram neke igrice u zadnji čas, i po dva fotkanja i objavljivanja i pečenja isti dan...:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Primjetila sam sve verzije ovog kolača, a ovaj kod tebe me posebno privukao sa ovim malinama, mislim da je samo pitanje dana kada ću ga i sama isprobati !

    OdgovoriIzbriši