nedjelja, 1. lipnja 2014.

Cheesecake u staklenkama



Nešto sam smotana ovih dana. Ustvari sam krenula napisati post o ovomjesečnim KuVarijacijama kada sam shvatila da sam zaboravila fotkati baklavu. 
Mislim pa stvarno za ne povjerovati.
Stoga danas zamjenski recept.

RECEPT:
Recept za ispis

Za 6 staklenki od 300 ml

Podloga:

130 g keksa (petit buerre, mcvities ili neki slični)
40 g šećera
40 g otopljenog maslaca

Krema:

420 g krem sira
150 g šećera
3 jaja
30 ml mlijeka
20 g brašna
1 žumanjak

Umak od malina:

150 g malina
30 g šećera
200 ml vode
1 žlica gustina

Pećnicu zagrijte na 160 C. Pripremite 6 čistih staklenki. usitnite kekse pa ih pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem. Smjesu rasporedite u staklenke pa je žlicom utisnite uz dno. 
Mikserom izradite šećer i sir. Dodajte jaja, mlijeko, brašno i žumanjak. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u staklenke. Svaku staklenku nekoliko puta kucnite o radnu plohu da izađu mjehurići zraka. Staklenke složite u dublju vatrostalnu zdjelu pa u nju ulite vruću vodu do 2,5 cm visine. temperaturu pećnice snizite na 150 C i stavite "peći" staklenke. Pecite ih 30 minuta a zatim ugasite pećnicu a staklenke ostavite u ugašenoj pećnici još 30 minuta. Izvadite ih van iz pećnice i ohladite.
Za umak zgnječite maline sa šećerom. Pomiješajte vodu sa gustinom i umiješajte zgnječene maline. Kuhajte na umjerenoj vatri 10-ak minuta. Ukoliko vam smetaju koštice procijedite umak kroz cijedilo. Rasporedite umak po ohlađenim staklenkama.

Broj komentara: 10:

  1. Super recept! Mi pravimo nešto slično u teglicama, ali bez pečenja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Cool ideja za piknik, a moze i za letnje druzenje na terasi ili u vrtu.:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih volim i odnjed na kavu kod frendice, super su za transport.

      Izbriši
  3. Odličan je i zamjenski recept. :) Važno je da ste vi baklavu pojeli, a što se tiče slika - nema veze... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Baklavu ne da su pojeli nego je planula.

      Izbriši
  4. Ma odlično, kod nas isto baklava planula, ja sam je brzinski slikala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je netko smučkao glavu i skroz sam zaboravila. Hvala.

      Izbriši
  5. Super ti je zamena. Jos nisam to probala, vrlo prakticno!

    OdgovoriIzbriši