petak, 20. srpnja 2012.

Mutanti-raspberry cheesecake brownies




Ovo baš i nije bio moj prvi izbor za kolač sa malinama, ali MM  je inzistirao. Nekako su mi maline draže u sirovom obliku u panna cotti ili nečem sličnom, mislim pa šteta ih je peći kad su ustvari najbolje u svom izvornom obliku. Ali kao što sam već rekla MM je inzistirao tako da sam se primila posla i napravila mu ovo čudo sa dugačkim naslovom za kojeg uopće ne znam kako da prevedem. I što je u stvari tim amerikancima, imaju dva poštena recepta; tortu od sira i browniese. I sad su to oni odlučili sve spojiti u jedan kolač. Otud i mutant u naslovu. Kolač u konačnici i nije loš, čak dapače vrlo je dobar. Originalani recept možete pronaći ovdje.

RECEPT:


210 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca
300 g čokolade sa većim udjelom kakaa
400 h malina
600 g krem sira ( ja sam koristila abc sir)
2 žlice ekstrakta vanilije
8 jaja

Za browniee: Zagrijte pećnicu na 160 C. Lim dimenzija 30 x 30 cm obložite papirom za pečenje. Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se malo prohladi dok pripremite tijesto. Pjenasto izmiksajte maslac sa polovicom šećera (200 g). Dodajte 5 jaja, jedno po jedno i dobro izmiksajte smjesu prije dodavanja sljedećeg jaja. Umiješajte još i prosijano brašno pa sve dobro izmješajte.
Za nadjev od sira: pjenasto izmiješajte sir, jaja, ostatak šećera (200 g) i ekstrakt vanilije.
Dvije trećine tijesta za browniee rasporedite na pripremljeni lim. Na brownie tijesto rasporedite nadjev od sira. Sada na smjesu sira žlicom nasumično rasporedite ostatak browniee tijesta. Lagano vilicom pomiješajte po vrhu kolača tako da dobijete mramorni uzorak. Maline operite i osušite pa ih rasporedite po vrhu kolača. Pecite 40-45 minuta. Ohladite. Prije posluživanja narežite po želji.



Broj komentara: 17:

  1. Jako lijepo izgleda kolač, pošalješ komad?

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako zanimljiv recept. Mora biti jako ukusan :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikako da probam kombinaciju brownie cheesecake u jednom, a ovako s malinama mora biti još bolje. Meni su isto maline (i još neko voće) puno draže u svježoj varijanti u kolaču, a rijetko se dogodi da ih pečem. Ali i tako su ukusne

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo djeluje fino i zasitno :) Ma mislim da ne može nikako biti loše: maline, čokolada, krem sir... njami!

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična kombinacija, kolač izgleda prefino :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas sam sada u fazi chees cake brownies & blondies, koja slucajnost:) Ja obozavam maline, ali su ovdje uzasno skupe, tako da jedenje sirovih kao voce nije opcija, mogla bih probati i ovaj tvoj brownies!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sigurna sam da je ovo odlično. I ja volim voće au naturel, ali maline su odlične u kolačima, meni bolje od jagoda. Jako mi se ovo sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja maline najvise volim sveze, ali mislim da je ovaj kolac mnogo dobrog ukusa...

    OdgovoriIzbriši