utorak, 20. srpnja 2010.

Čokoladni kolač sa trešnjama

Nešto sam strašno tužna ovih dana. ne umorna ni iscrpljena, dapaće imam enerigije za poludjeti, nego jednostavno tužna. Ne razumijem ...Neću dalje pisati o tome kako se osjećem da vam ne odašiljem loše vibre.
Ovo je kolač koji sam radila prije neka dva tri tjedna ali ga nisma stigla objaviti. Recept je preuzet iz knjige Marthe Day Desserts all around the year ali ja sam ga malo prilagodila.Knjigu sam dobila kao poklon od moje drage prijateljice (hvala Pjegy) i dosta je zgodna te se nadam da ću u budućnosti isprobati još neke recepte iz nje jer sam ih dosta zabilježila kao zanimljive.

Recept:

100 g instant palente
400 g čokolade za kuhanje
10 jaja (odvojenih)
250 g šećera
230 g mljevenih badema
8 žlica brašna
1 žlica sode bikarbone
500 g trešanja opranih, očišćenih od koštica i uvaljanih u malo brašna
Šećer u prahu za posipanje

Palentu preliti sa 240 ml kipuće vode, promješati i ostaviti da odstoji 30 minuta.Čokoladu rastopiti napari.Miksati žumanjke sa šećerom dok ne posvjetle. Umiješati rastopljenu čokoladu, palentu i mljevene bademe.Umiješati brašno i sodu bikarbonu te čvrsti snijeg od bjelanjaka.Na kraju umiješati trešnje.Izliti u lim veličine 30 x 30 cm i peći na 190 C oko 45 minuta.Prije serviranja ohladiti i posipati šećerom u prahu.

Verzija za ispis

Nema komentara:

Objavi komentar