četvrtak, 26. siječnja 2023.

Kolač s orasima i bijelom čokoladom

 

Pomalo ćelavo izgleda ovako slikano, samo jedan kolač na tanjuru.
Dosta sam ga kasno navečer napravila i narezala i kao fotkat ću ga sutra kada se vratim s posla.
I jesam. 
Jedino kaj su gladuši bili brži od mene pa su pojeli i ostavili samo jedan.
Original recepta pronašla sam ovdje.
 
RECEPT:
 
Za biskvit:
 
6 bjelanjaka
120 g šećera
150 g mljevenih oraha
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
 
Za kremu:
 
600 ml mlijeka
4 žlice gustina
2 žlice brašna
8 žlica šećera
100 g bijele čokolade
150 g maslaca
1 vanilin šećer
 
Za posip:
 
mljeveni orasi
 
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite lim dimenzija 30 x 20 cm.
Mikserom izradite bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Nježno umiješajte mljevene orahe, kakao i prašak za pecivo.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta.
Ohladite.
Za kremu izmješajte gustin, brašno i vanilin šećer sa 100 ml mlijeka.
Preostalih 500 ml zagrijte dok ne provrije.
Smjesu gustina ulijte u mlijeko pa kuhajte na umjerenoj vatri uz stalno mješanje dok se smjesa ne zgusne.
U toplu smjesu umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac pa miješajte dok se ne otopi.
Preliti preko ohlađenog biskvita.
Zagladite površinu pa posipajte mljevenim orasima.
Ohladite.
Prije posluživanja narežite po želji.
 

Nema komentara:

Objavi komentar