četvrtak, 15. srpnja 2021.

Pečeni cheesecaka sa borovnicama

 

Cheesecake malo ušminkan s borovnicama.
I bez klasične podloge od mljevenih keksa nego mu je podloga od prhkog tijesta.
Koje i nije loša ali da Vam budem iskrena ta podloga od keks mi je najdraža stvar na cheesecake-u.
Često udvostručim količinu podloge kada radim cheesecake čisto radi vlastitog gušta, tako mi je fini.
Original recepta za ovu tortu pronašla sam u Jamie časopisu. 
 
RECEPT:

Za tijesto:
 
100 g maslaca
200 g brašna
6 žlica mlijeka
prstohvat soli
 
Za nadjev:
 
800 g krem sira
6 jaja
150 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
400 g borovnica
 
Za  tijesto utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na krušne mrvice.
Dodajte sol i mlijeko pa umijesite tijesto.
Dobiveno tijesto omotajte rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Okrugli kalup za tortu namastite i pobrašnite.
na lagano pobrašnjenoj radnoj površini ohlađeno tijesto razvaljajte na dimenzije kalupa.
Obložite kalup tijestom.
Prekrite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite kuglice za pečenje ili suhi grah pa pecite 15 minuta.
Uklonite papir pa pecite tijesto još 10 minuta.
Snizite temperaturu pećnice na 160 C.
Za nadjev umutite krem sir s jajima, šećerom i ekstraktom vanilije.
Ulite smjesu u kalup a po vrhu rasporedite borovnice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Prije posluživanja ohladite i ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar