ponedjeljak, 22. ožujka 2021.

Crusty cob

 

Dakle stvarno se ova zima ne da ove godine.
Tako je divno sunčano vani a kad ono taj vjetar kroz kosti prolazi.
Tako da nastavljam dizati temperaturu u stanu pećnicom i dalje mijesim.
Original recepta je iz kuharice Paula Hollywooda 100 great breads.
 
RECEPT:

500 g polubijelog brašna
10 g soli
15 g svježeg kvasca
40 g otopljenog maslaca
300 ml mlake vode
1 žličica šećera
 
U prikladnoj posudi pomiješajte vodu, kvasac i šećer pa stavite na toplo mjesto da se zapjeni.
U veću posudu prosijte brašno pa dodajte sol, otopljeni maslac i zapjenjeni kvasac.
Umijesite glatko i elastično tijesto.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa dižite na toplom mjestu dok se tijestu ne udvostruči volumen, otprilike 2 sata.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini premijesite tijesto te ga oblikujte po želji.
Oblikovano tijesto stavite na pripremljeni lim za pečenje pa ga ponovno dižite na toplom mjestu 1 sat.
 Ugrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite zagrijavati metalni lonac.
Stavite dignuti kruh u pećnicu a u lonac koji se grijao zajedno s pećnicom ubacite par kockica leda, koje će otapanjem stvoriti vodenu paru.
Pecite kruh 10 minuta a nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 220 C i izvadite lonac u kojem je bio led.
Nastavite peći kruh još 30-ak minuta ili dok ne bude imao lijepu zlatno žutu i hrskavu koricu.

Nema komentara:

Objavi komentar