ponedjeljak, 16. prosinca 2019.

Čokoladne puslice


Vječito muku mučim sa bjelanjcima.
Puno je kolača koji zahtijevaju jaja plus koji žumanjak.
Pa ih smrzavam i pokušavam ih iskoristiti jer mi je koma kada ih bacam.
Pa onda u toplo  doba radim najčešće beze kore koje onda punim šlagom i nekim bobičastim voćem.
Same puslice moji doma baš i ne vole jer im je to skroz bez veze keksić.
Ali kada sam u njih umiješala čokoladu odjednom su im puno finije.
Ko bi ih razumio...
Original recept sam pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

3 bjelanjka
1/4 žličice limunske kiseline
prstohvat soli
135 g šećera
3 žlice kakaa
1 žličica škrobnog brašna (gustina)
1/4 žličice ekstrakta vanilije
60 g vrlo sitno nasjeckane čokolade

Zagrijte pećnicu na 150 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
Miksajte bjelanjke, limunsku kiselinu i sol dok se lagano ne zapjene. 
Žlicu po žlicu, ne prekidajući miksanje, dodajte šećer.
Miksajte još 2-3 minute dok ne dobijete gusti, sjajni snijeg.
Prosijte kakao pomiješan sa škrobnim brašnom pa umiješajte u bjelanjke. 
Umiješajte i ekstrakt vanilije.
Umiješajte i sitno nasjeckanu čokoladu.
Dobivenu smjesu prebacite u dresir vrećicu pa ih naštrcajte na pripremljeni lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta.
Ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar