četvrtak, 15. veljače 2018.

Citrusni kuglof sa maslinovim uljem




Ne znam kako je kod vas ali kod mene doma svi već pomalo cvile za nekim drugim voćem osim aguma.
Jeli bi nešto drugo a ne znaju točno što, a i sad i baš nema nekog prevelikog izbora. 
Ako imate sličnu situaciju svakako napravite ovaj kuglof, svi će odmah sjetiti zašto vole citruse.
Original recepta posudila sam od Mateje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za kuglof:

370 g brašna
2 žlice maka
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1 žlica vanilin šećera
sok i naribana kora 1 limuna
sok i naribana kora 2 naranče
180 ml maslinovog ulja
240 ml mlačenice
4 jaja
200 g šećera

šećer u prahu za posip

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne prosvijetle i ne udvostruči im se volumen. 
Dodajte naribanu koricu i sok limuna i naranče pa izmješajte.
Umiješajte mlačenicu i sjemenke maka.
Prosijte smjesu brašna, praška za pecivo i sol i umiješajte u smjesu jaja.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup za kuglof.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50 minuta.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje.
Posipajte šećerom u prahu.

2 komentara: