četvrtak, 3. prosinca 2015.

Posoljeni nutella keksići



Ne sjećam se točno kada ali prije nekog vremena sam objavila recept za koji je u opisu stajalo da sam ga radila silom prilika da potrošim nutellu koja mi se povlači po kuhinjskom ormariću od Božića kada obavezno moram raditi Ferrero Rocher kuglice.
Sjećam se čuđenja u komenta5rima, kako, zašto je uopće moguće da ne pojedem nutellu.
Sve dok nisam probala ove keksiće. Mislim da bi oni mogli postati razlog kupovanja nutelle, tako su mi dobri.

RECEPT:
Recept za ispis

150 g brašna
60 g kakaa
30 g zobenih mekinja, lagano usitnjenih
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice pecilnog praška
170 g maslaca
2 žlice Nutelle
200 g šećera
1 jaje
krupna sol za posip

Zagrijte pećnicu na 180 C. Dva lima za pečenje obložite sa papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, kakao, zobene mekinje, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Odložite sa strane.
Mikserom pjenasto  izmiksajte maslac, Nutellu i šećer dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu. Umiješajte i jaje pa sve dobro izradite. Polako umiješajte smjesu suhih sastojaka. Izmiješajte tako da dobijete jednolično tijesto. Od tijesta oblikujte kuglice, pa ih slažite na pripremljeni lim ostavljajući između malo mjesta. Pritisnite svaki keksić dnom čaše kako bi ga malo spljoštili. Na svaki keksić stavite par zrnaca krupne morske soli pa ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta.

2 komentara:

  1. Ne kupujem bas tako cesto Nutellu, obicno za praznike, ali ovo je dobar razlog da odem sto pre do trgovine.:))

    OdgovoriIzbriši