subota, 15. studenoga 2014.

Patin petnaesti-Knedle od povrća


Patin petnaesti je food blogerska igrica koju je osmislila Mimi sa bloga Mimi s kingdom. 
Svakog mjeseca pripremamo jedan recept, onaj koji je na prethodnom glasanju dobio najviše glasova, a recepti su iz Velikog narodnog kuvara autorice Spasenije Pate Marković.
Ovog mjeseca radili smo knedle od povrća. 
U originalnom receptu se navodi da se povrće pirja dok ne omekša i trebalo bi se ga svog narezati na kockice jednake veličine. Kako je meni ostalo pire krumpira od ručka prethodnog dana tako sam odlučila njega iskoristiti a povrće sam sitno izmljela u multipraktiku. Prijedlog za serviranje su bile knedle prelivene sa malo rastopljenog maslaca i posipane krušnim mrvicama. Moj mesožder se užasnuo prijedlogom da samo knedle budu ručak pa smo ih mi jeli sa goveđim gulašem. E da i ja sam nekako navikla kuhati knedle u obliku štruce, nekako su manje vodenaste nego kad ih kuham baš kao knedle.

RECEPT:
Recept za ispis


250 g pirea od krumpira
100 g miješanog povrća (mrkva, celer, luk, paprika, korjen peršina, češnjak)
3 stare žemlje
2 jaja
malo mlijeka
brašna po potrebi
nasjeckani list peršina
ulje

Svo povrće sitno samljeti u multipraktiku. Na malo maslinovog ulja popržiti sitno nasjeckano povrće dok ne omekša. Ohladiti. Stare žemlje narezati na male kockice.
Kockice žemlje umiješati u hladan pire krumpir, dodati ohlađeno isprženo povrće pa sve dobro izmiješajte da dobijete jednoliku smjesu. Po potrebi dodati mlijeka i brašna. Začinite solju po okusa pa umiješajte i sitno nasjeckani peršin.
Odmotajte komad aluminijske folije pa ga lagano namastite. Stavite na njega dio smjese pa oblikujte u kobasicu. Čvrsto zamotajte.
Zakipite vodu. U vruću vodu uronite pripremljene knedle od povrće. Kuhajte 20-25 minuta.

Broj komentara: 12: