četvrtak, 13. ožujka 2014.

Pašteta od pileće jetre


Jedva sam dočekala ovo sunčano vrijeme. Osjećam se kao gušter, cijeli dan tražim svoj djelić sunčanih zraka i upijam ih. ubrzo ću se buniti protiv istog ovog sunca i grintati da mi je vruće. Zasada uživam.

RECEPT:
Recept za ispis

1 manji luk
2 češnja češnjaka
50 g maslaca
250 g pilećih jetrica
40 g špeka
2 žlice prošeka
sol
papar

Očistite i nasjeckajte luk i češnjak. U tavici rastopite maslac i dodajte mu luk i češnjak. Kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte pileća jetrica, nasjeckani špek i prošek pa kuhajte sve zajedno još 10-ak minuta dok se jetrica ne skuhaju. Sve zajedno stavite u blender pa usitnite. Začinite solju i paprom po ukusu. Ohladite prije posluživanja.

Broj komentara: 12:

  1. I ne samo u suncu nego i finoj pašteti :)
    Odličan recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. Muž mi je na putu i mislim da će biti jaaako sretan kad ugleda ovu paštetu večeras ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim taj osječaj kad se neki od ukučana vraća sa puta a ja pripremim nešto specijalno za njega. Taj smješak, neprocjenjivo.

      Izbriši
  3. Svaki slobodan trenutak sam u basti, jedva docekasmo malo sunca! A recept zvuci kao dobitna kombinacija -jednostavno i ukusno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako fino, nisam dugo već radila jetrica...

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična pašteta i ja ju radim na sličan način smo malo jetrica ostavim u mlijeku a i proljeće je došla pa i ja lunjam i malo berem šparoge a i vrt je napokon sređen. Treba uživati u ovako sunčanom vremenu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravila sam paštetu od pileće jetre i bila nam je super, ali sada se prvi put susrećem sa prošekom u receptu, pa to mora biti posebno fino, bilježim !

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY......,,l,

    OdgovoriIzbriši