utorak, 3. kolovoza 2010.

Godišnji, zar je stvarno došao taj dan?!


Da, da tko čeka taj dočeka. odoh i ja pridružiti se gužama na moru. Naša destinacija i nije toliko elitna i mijesto za pokazati se ustvari odabrali smo je bašzbog toga što je elativno daleko i van uobičajnih turističkih odredišta. Naine unajmili mo kuću u Orebiću i jako se veselim. Jedini doicaj sa gužvom trebao bi biti izlet u Korčulu koja je točno preko puta Orebića tako da bi je zaista bilo šteta ne posjetiti.Tipkamo se kada se vratin a dotada evo jednog brzinskog recepta jer unatoć gužvi na posu i pakiranju prije odlaska na godišnji želja za nečim slatkim nije splasnula.

RECEPT:

0,5 l slatkog vrhnja
Srž mahune vanilije
6 velikih žlica šećera u prahu
8 listića želatine
voćni umak za posluživanje ( ja sam koristila maline , stavila sam ih u lonac malo izmješala sa šećeron i sokom od limuna i laganu izgnječila vilicom te zagrijavala nalaganoj vatri dok se šećer ne rastopi)

U posudu staviti slatko vrhnje, šećer u prahu te srž mahune vanilije i sve dobro izmješati. Posudu sa svim sastojcima staviti kuhati na pari.Kuhatidok se smijesa ne zagrije.Maknuti sa pare i umiješati prethodno nabubrene listiće želatine. Miješati dok se želatina sasvim ne rastopi )uoliko je potrebno posudu vratiti i kuhati na pari). Kuhanu kremu uliti u prethodno pripremljene kalupe i staviti u hlanjak na nekoliko sati dok se krema sasvim ne stisne.Ohlađenu kremu istresti iz kalupa i poslužiti sa voćnim umakom.

1 komentar:

  1. Fino, pravo ljetno slatko osvježenje s voćem..ja sam uvijek za nešto poput ovoga!

    OdgovoriIzbriši