srijeda, 24. ožujka 2010.

Anin recept opet - Bavarska torta

Kao što sam napisala u naslovu opet Anin recept. Recept za ovu tortu sam dobila od sestre  koja ga je dobila od prijateljice uz napomenu "jako fino, obavezno probati". Daljnim guglanjem sam kod Vali vidjela da je to Anin recept. Torta je stvarno izvrsna tako da uopće nije bitno čiji je recept.

POTREBNO:

ZA TIJESTO: 240 g čokolade
                      50 g maslaca
                      5 žumanjaka
                      9 bjelanjaka
                      80 g šećera
Istući bjelanjke sa 60 g šećera  u čvsti snijeg. Žumanjke tući sa 20 g šećera dok ne posvjetle i postanu pjenasti. Čokoladu rastopiti na pari i u rastopljenu dodati maslac i dobro izmješati.U žumanjke dodati čokoladu i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Smijesu uliti u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup i peći na 180 C oko 40 minuta. Pećeni biskvit ohladiti.

ZA KREMU: 250 ml mlijeka   
                     100 g šećera
                     4 žumanjka
                     1 žlica višnjevca
                     pola mahune vanilije
                    1 vrećica želatine u prahu
                    2,5 dcl slatkog vrhnja
Mlijeko staviti kuhati sa 50 g šećera i sjemenkama i mahunom vanilije. Izmješati žumanjke sa 50 g šećera i staviti ih kuhati u vruće mlijeko. Kuhati na lagonoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ohladiti.Želatinu pripremiti prema uputstvima na vrećicu s tim da jednu žlicu vode zamijenimo žlicom višnjevca.Izmiksati slatko vrhnje u šlag i u njega dodati želatinu prethodno otopljenu u malo vode.U smjesu šlaga i želatine umješati smješu žumanjaka. Oko biskvita staviti obruć i uliti kremu. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stisne.Ukrasiti čokoladom ili kakaom i poslužiti.










         

Nema komentara:

Objavi komentar