četvrtak, 8. ožujka 2018.

Mini brownies sa čokoladnom kremom



Skršio me posao jučer i danas.
Stvarno sam se naradila i osjećam se baš iscrpljeno i nekako iscijeđeno.
I baš mi dobro došao jedan ovakav muffin.
Šteta što sam ih radila već prije nekog vremena i trenutno ih nema u hladnjaku.
Idem sad u kuhinju namiksati nešto novo za neki sljedeći post.
A prije svega idem sjesti na terasu i upiti malo sunčevih zraka, znam da su zubate ali jedva sam ih dočekala.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za muffine:

250 g maslaca
120 g brašna
70 g kakaa
1/2 žličice praška za pecivo
200 g šećera
4 jaja
2 žumanjka
2 žlice arome vanilije
prstohvat soli

Za čokoladnu kremu:

50 g kakaa
60 g šećera u prahu
75 g vrhnja za šlag
75 g maslaca
7 g šećera u prahu
 žlica arome vanilije.

Namastite i pobrašnite kalup za mufine.
Zagrijte pećnicu na 175 C.
U prikladni lonac stavite maslaca pa ga kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne otopi.
U otopljeni maslac umiješajte šećer i aromu vanilije.
Umiješajte jedno po jedno jaje i na kraju i žumanjke. Dobro izmješajte.
Brašno pomiješajte sa kakaom i praškom za pecivo.
Prosijanu smjesu umiješajte u smjesu jaja i dobro izradite tako da dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Rasporedite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup za mufine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Ohladite.
Za kremu u prikladnoj posudi pomješajte kakao sa 60 g šećera u prahu.
Ulite vrhnje za šlag u prikladni lonac pa kuhajte dok ne provrije. Prelite preko smjese kakaa i šećera u prahu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ohladite.
Mikserom pjenasto izradite maslac i preostalih 75 g šećera u prahu. Umiješajte vaniliju.
Umiješate i ohlađenu smjesu sa kakaom. Izmješajte.
Dobivenu smjesu stavite u dresir vrećicu sa ukrasnim nastavkom pa naštrcajte na ohlađene muffine. 

2 komentara:

  1. Ovakav dobar kolac sigurno ce nakratko podici moral, ali zvuci kao d ati uz to treba i malo odmora

    OdgovoriIzbriši