nedjelja, 27. listopada 2013.

Kruh sa pestom


Još jedan krušasti post. Ovaj kruhić je stvarno fin a posebno je dobar lagano tostiran pa premazan sa nekim sirnim namazom.

RECEPT:
Recept za ispis 

Za tijesto:

350 g brašna
1 žlica šećera
½ žličice instant kvasca
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja
240 ml mlijeka

Za nadjev:

3 žlice pesta
50 g naribanog parmezana

U većoj zdjeli pomiješajte mlijeko, maslinovo ulje, šećer, sol i instant kvasac. Drvenom kuhačom miješajte dok se sve dobro ne poveže. Dodajte polovicu količine brašna pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak brašna prosijte na radnu površinu i na njega istresite smjesu tijesta iz zdjele. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Zdjelu u kojoj ste na početku miješali sastojke namastite sa malo maslinovog ulja pa u nju stavite dobiveno tijesto. Prekrite ga kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže dok mu se volumen ne udvostruči, otprilike 1,5 sat.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh. Dignuto tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Razvaljate tijesto u pravokutnik dimenzija otprilike 20 x 30 cm. Tako razvaljano tijesto premažite pestom i posipajte naribanim parmezanom. Zarolajte nadjeveno tijesto poput rolade. Oštrim nožem roladu uzdužno prerežite , pa je ispletite poput pletenice. Dobiveni kruh stavite u pripremljeni kalup. Kruh ponovno prekrijte krpom i stavite na toplo mjesto da se diže, otprilike jedan sat.
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Kruh stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite ga 30-35 minuta. Ostavite ga da se malo ohladi prije konzumacije.

Broj komentara: 8:

  1. Mmmmmm, sigurno krasno miriši i teško mu je odoljeti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jel znas da ogladnim od tvojih hlepcica, volim da istostiram pecivo koje nekada preostane za sutradan, cak mi tako neki put i lepse... divno izgleda tvoj hlepcic.:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam ga gledala na colinarici, super je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Divan kruh! Razmišljam kako da ga prilagodim za bread maker jer se ne kanim dizati ranom zorom da ga imam pečenog za ručak:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi se dalo, jedino što ne bi imao šare pesta nego bi cijeli bio namirišan. Baš m ezanima što češ smisliti.

      Izbriši