utorak, 18. listopada 2011.

Rafaelo kocke


Danas i nemam neku inspiraciju za uvod u recept , pa će ovo biti jedan sasvim jednostavan post. Jako volim kokos i čim naiđem na neki recept u kojem ga ima moram to isprobati. Tako je bilo i sa ovim, recept sam pronašla u ovoj kuharici i stvarno je dobar.

RECEPT
Tijesto:

6 bjelanjaka
300 g šećera
150 g kokosovog brašna
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
Nadjev:

3 dl mlijeka
3 žlice oštrog brašna
6 žumanjaka
100 g šećera
200 g maslaca
100 g kokosovog brašna

Za posip:

kokosovo brašno

Istucite snijeg od 6 bjelanjaka i neprestano miješajući dodajte šećer dok ne dobijete glatku i sjajnu masu. Zatim dodajte kokosovo brašno i brašno pomiješanao sa praškom za pecivo. Dobivenu smjesu izlite u prethodno namašćen lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 20 minuta.Ohladite.
Za nadjev Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom i oštrim brašnom. Smjesu žumanjaka ulite u kipuće mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ohladite. Maslac pjenasto izradite i dodajte ga kuhanoj smjesi sa jajima. Dobro izmješajte. 
Ohlađeni biskvit premažite nadjevom i posipajte kokosovim brašnom.


Broj komentara: 13:

  1. Odlicen fino kremaste ..ukusne sta ce nam vise od toga;))

    OdgovoriIzbriši
  2. ovakav recept sam jednom davno uzela od mame, kao klinka sam obožavala ovaj kolač i još uvijek obožavam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo radim relativno često. Čini mi se da svi imaju isti recept, moj je iz knjige "Domaći kolači" I.Biluš i ostalih. Tko je od koga prepisao, teško je reči. U svakom slučaju, odličan kolač, zar ne? Obično stavim u manji pleh tako da mi je gornji, kremasti dio viši od tvojeg (obožavam kreme:))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja isto osobno više volom deblji sloj kreme ali sam obično nadglasana sa svojima doma koji vole kremu u malo tanjem sloju. A ionako nema veze tko je od koga prepisao recept bitno da je dobar.
    Izgleda da možemo osnovati klun ljubiteljica kokosa;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super, baš tražim neke kolače za ono moje kokosovo mlijeko, i prvi će bit ovaj tvoj.

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam rafaelo,obožavam! :) Tvoje kocke mi djeluju toliko primamljivo da sam odlučila da ih i sama pokušam napraviti, hvala na receptu i prekrasnim fotografijama.

    Lijep pozdrav kranjica:)

    OdgovoriIzbriši
  7. @ Dunja super ideja za upotrijebiti kokosovo mlijeko umjesto običnog, sigurno će pojačati okus kokosa.
    @ Zondra baš mi je drago da si odlučila isprobati kolač.

    OdgovoriIzbriši
  8. Svidja mi se, i u stvari obozavam kokos, a tako rijetko radim s njim kolace jer ova moja dvojica (treci za sada ne:)) frkcu nosom na kokos. Ovo cu sebi za dusu napraviti u pola mjere:) Krasan ti je!

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja imam doma dio ekipe koji frkće nosom na određene namirnice ali ja se nedam pa si uvijek nešto napravim za svoj gušt.

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim ovakve kolace. Jako dugo nisam probala nijedan kolac sa kokosom i bas sam ga se uzelela... Hm, definitivno cu smisliti nesto. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. imam ovaj recept ali nisam ga pravila jer ne volim kokos previše, tako da takve kolače stavljam u pozadinu, lijepo izgleda

    OdgovoriIzbriši
  12. prefin i jednostavan:)

    OdgovoriIzbriši