ponedjeljak, 22. ožujka 2010.

Foccacia

Ja sam pekarsko dijete. Moj deda je imao pekaru i teta je nastavila tradiciju.Dugo godina radila sam u pekari.Više ne radim tamo i stvar koja mi najviše nedostaje je miris kruha ujutro.Nema boljeg mirisa za buđenje (osim možda kave). Prije par dana gledala sam Anu i ona je radila foccaciu pa sam se sjetila da već užasno dugo nisam umijesila kruh.Naravno da sam malo izmjenila recept pa evo ga u nastavku:

300 g bijelog brašna
300 g polubijelog brašna
pola vrećice instant kvasca
3 žlice soli
1 žlica šećera
2 žlice maslinovog ulja
4 dcl mlake vode
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i staviti ga u maslinovim uljem lagano nauljenu posudu i prekriti ga rastezljivom folijom i ostaviti u hladnjaku najbolje preko noći.
Drugi dan tijesto preseliti u prethodno nauljen kalup i lagano ga razvući rukama na velićinu kalupa.Po vrhu posipati krupnom soli ,začinom po želji (ja sam koristila bosiljak) i pokapati maslinovim uljem .Peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C oko 30 minuta.
Miris koji se širi iz pećnice je božanstven a tek okus mmm...
Ja sam pojela skoro polovicu foccacie .Samo sam je namazala sa malo krem sira i to je to.

Nema komentara:

Objavi komentar