Vrlo jednostavan a super ukusan recept.
Original recepta pronašla sam u kuharici Jamie Olivera Jamie s Italy.
RECEPT:
Za prhko tijesto:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
prstohvat soli
225 g brašna
naribana korica 1/2 limuna
1-2 žlice hladnog mlijeka za umijesiti tijesto
Za kremu:
srž mahune vanilije
500 g mascarponea
100 ml vrhnja za šlag
3 žlice šećera
3 žlice ruma
310 g kupina
listići metvice za ukras
Za tijesto u posudu srednje veličine prosijte brašno i šećer u prahu.
Dodajte naribanu koricu 1/2 limuna i sol.
Hladan maslac nasjeckajte na manje komadiće pa ga dodajte u posudu.
Dodajte i hladno mlijeko pa umijesite tijesto.
Namastite i pobrašnite kalup za pite promjera 30 cm.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto na dimenziju kalupa.
Razvaljanim tijestom obložite pripremljeni kalup pa ga stavite u hladnjak na 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Ohlađeno tijesto nabockajte vilicom pa ga pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta ili dok ne dobije nježnu zlatno žutu boju.
Ohladite.
Za kremu u posudu od miksera stavite mascarpone, vrhnje za šlag, srž mahune vanilije, šećer i rum pa sve pjenasto izmiješajte mikserom.
Pripremljenu kremu premažite preko ohlađenog tijesta za pitu.
Na vrh kreme poslažite oprane i osušene kupine i po želji ukradite listićima metvice.
Ohladite prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar