četvrtak, 20. ožujka 2014.

Muffini sa šunkom i povrćem


Jutros na putu na posao stala sam na zebri, na kojoj je promet regulirao prometni policajac. U danom trenutku striček policajac je propustio promet automobila a mi pješaci smo stajali i čekali da i mi dođemo na red. Kraj mene stoji gospođa, recimo nešto starija nego moja mama, nekih 60-ak godina. Usprkos jasnoj signalizaciji prometnog policajca gospođa prelazi zebru. Policajac je upozorava a  ona ne mari, nastavlja dalje, uz put ga časteći svojim raskošnim vokabularom. Sadržaj tog monologa nije za jedan food blog jer bi vam uz njega sva hrana mogla prisjesti.
Ostala sam iskreno zgrožena gospođinim ponašanjem je mi se učinila kao fina gospođa. Ne mogu se a ne zapitati zar smo stvarno dostigli tu razinu nepoštovanja i nekulture da čak i ljude koji samo obavljaju svoj posao tako zasipamo drvljem i kamenjem. Mislim pa gdje je nestala kultura ponašanja?
Recept sam pronašla u Dobroj hrani, broj 16 iz rujna 2012.

RECEPT:
Recept za ispis

1 naribana tikvica
1 naribana mrkvica
1 paprika sitno sjeckana
100 g pečene šunke, nasjeckane
150 g naribanog tvrdog kravljeg sira
70 g brašna
50 ml maslinovog ulja
5 jaja
12 cherry rajčica za ukras

Pećnicu zagrijte na 180 C a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. U zdjeli pomiješajte tikvice, mrkvu, papriku, šunku i sir. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i brašno pa ih umiješajte u povrće. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup za muffine pa u sredinu svakog lagano utisnite cherry rajčicu. Pecite 30-ak minuta. Poslužite toplo.

Broj komentara: 8:

  1. Iskreno, ja se u zadnje vrijeme više čudim kad je netko jako pristojan... Muffini su za prste polizat ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve je otišlo do vraga :-/ na veliku žalost. Ovakve neke slične scene i ja viđam, ne često, ali opet, za svoje pojmove prečesto.
    Ja sam imala sličnu scenu, devojka prelazi put iako je policajac zadužen za taj deo, na zeleno. On usput njoj vrlo bezobranim tonom i ništa boljim rečnikom nešto kao objašnjava, na šta ona njemu vrlo slično odgovara...
    Nema poštovanja niko prema nikome. Strašno.

    Ali, zato receptić deluje vrlo odmoreno i nadasve kulturno :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Svakakvih nas ima...Muffini su super

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na receptu! :) Köszönöm!!!! http://vicuska13.blogspot.com/2014/04/muffin-sonkaval-es-zoldsegekkel.html

    OdgovoriIzbriši